Άλλο ένα ταλαιπωρημένο “ζωντανό” εντόπισαν τουρίστες

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Πριν από λίγες μέρες η Κιβωτός ενημέρωσε ενημερώσαμε για ένα τραυματισμένο γαϊδουράκι στον Κόλπο Καλλονής Λέσβου το οποίο εντόπισαν αλλοδαποί τουρίστες.
Προχθές, χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους, η γαϊδουρίτσα (είναι κοριτσάκι τελικά!) μεταφέρθηκε στο Donkey-Center-Lesvos/Ονος Λεσβος και τη φροντίδα του ανέλαβε η Menga Conrad (η καταπληκτική ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ που χωρίς καμία βοήθεια από κανέναν επίσημο φορέα, εδώ και χρόνια περιθάλπει τα γαϊδουράκια που τα ΔΙΠΟΔΑ ΓΟΜΑΡΙΑ που κατοικούν στη Λέσβο παρατάνε σαν σκουπίδια)
3. Η γαϊδουρίτσα είναι πολυ ταλαιπωρημένη και φέρει σοβαρό τραύμα στο πόδι της που κατά πάσα πιθανότητα προκληθηκε από το σκοινί (“παστούρα”) που ήταν δεμένη.
4. Η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας -και συγκεκριμένα του προσωπικού του ΑΤ Αγιάσου Λέσβου- ήταν άμεση και την ευχαριστούμε θερμα, αλλά δυστυχώς ο ιδιοκτήτης του ζώου δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.
5. Από τον ΑΠΡΙΛΙΟ 2022, υπεύθυνοι για την περισυλλογή και φροντίδα των εγκαταλειμμένων ιπποειδών είναι οι Περιφέρειες της χώρας, οι οποίες ΟΦΕΙΛΟΥΝ να έχουν συνεργεία περισυλλογής, χώρους φιλοξενίας και επιτροπή παρακολούθησης όλων αυτών
6. Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης επικοινώνησε ήδη με την Διευθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου η οποία δήλωσε αναρμόδια τόσο για την περισυλλογή όσο και για την περίθαλψη του ζώου και μας παρέπεμψε στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου
7. Επομένως, αυριο (27/6/2023) θα καταθέσουμε σχετικό έγγραφο στην Περιφέρεια για να μάθουμε τι ακριβώς (δεν) έχει κάνει εδώ και ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ που ισχύει ο σχετικός νόμος, όπως επίσης και για το ποιος θα επωμιστεί τα έξοδα περίθαψης του ζώου.

Προηγουμενο αρθρο

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, 11-19 Αυγούστου 2023, στο Μόλυβο της Λέσβου

Επομενο αρθρο

Άλλη μια παραλία μπαζώθηκε στη Μυτιλήνη