Alley Dog: Specialty Coffee στη Μυτιλήνη

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Με ένα δυνατό «χαρμάνι» που συνδυάζει τον μονοποικιλιακό καφέ και τους ιδιαίτερους τρόπους προετοιμασίας του συστήνοντας παράλληλα ένα brunch-menu με ντόπια προϊόντα, το «Alley Dog» της Κομνηνάκη κατάφερε να κερδίσει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα τους φανατικούς του καφέ της πόλης.

Αυτούς υποδέχεται καθημερινά ο Στρατής Αλμπάνης, που μανατζάρει τον χώρο ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζει speciality καφέ espresso και φίλτρου και «προπονεί» το άριστο προσωπικό του. Άλλωστε, ο πάλαι ποτέ ιδιοκτήτης του «Mayfair» που από το 2009 ασχολείται και με την προπονητική -αυτή την περίοδο με την ομάδα μπάσκετ γυναικών «Θησέας Παναγιούδας»-, γνωρίζει από «τακτικές» καθώς πήρε μαθήματα από τους καλύτερους!

Από το «φιλαράκι» του στην πρωτεύουσα, το «Underdog» της Ηρακλειδών πήρε άλλωστε και το όνομά του: « Ο Τάσος Δεληχρήστος, νονός του Alley Dog, λέει ο Στρατής ήταν αυτός που του σύστησε τον κόσμο του specialty καφέ και από τότε δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτούς! Στο «Underdog» άλλωστε παρακολούθησε και τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων του SCA (specialty coffee association),”πλέον είμαστε αποκλειστικοί συνεργάτες με το Underdog και προμηθευόμαστε εβδομαδιαίως φρεσκοψημένους καφέδες αποκλειστικά για εμάς, το σημαντικότερο όμως από αυτή την συνεργασία είναι ότι η ομάδα του Τάσου μου μετέδωσε το πάθος τους για τον καφέ και την καθημερινή τους προσπάθεια να ξεπερνάνε τα όρια των γεύσεων των specialty καφέδων ώστε να σερβίρουμε στους επισκέπτες μας καφέδες ανωτέρας ποιότητας.

 Εδώ, κάτω από το λεσβιακό φως και μέσα σε ένα πεζοδρομημένο στενάκι, το «σκυλί» της Κομνηνάκη κατάφερε να δείξει από νωρίς τα δόντια του με τρία είδη μονοποικιλιακού specialty καφέ και μια νέα, φρέσκια κουζίνα βασισμένη σε τοπικά προϊόντα καθώς επίσης και τα φημισμένα στην πόλη μας pancake μια μοναδική συνταγή της “Garlicmother” Κωνσταντίνας Πανούση.

«Στους τρείς μύλους μας θα βρείτε πάντα αποκλειστικά 2 espresso από το Underdog και έναν πάντα σε μικρή ποσότητα από διάφορους roasters από όλο τον κόσμο,  στην κουζίνα μας η φιλοσοφία μας ήταν να υιοθετήσουμε όσα περισσότερα ντόπια προϊόντα μπορούμε. Αυτή στη στιγμή δουλεύουμε την Αρώνια, τα Κρυστάλ, τα ζυμαρικά «Θέρος», τις μπύρες Nisiopi και Sedusa, τη σάλτσα «Μυτιληνιά γη» και πολλά ντόπια τυριά που αναφέρονται στην κατάλογό μας. Επιπλέον όλο αυτό γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον καθώς από τη αρχή χρησιμοποιούμε βιοδιασπώμενα καλαμάκια και φιλικές προς τη φύση συσκευασίες πακέτου. Για το βράδυ, η πρότασή μας μας είναι cocktails aperitivo καθώς επίσης μπύρες αποκλειστικά Ελλήνων μικροζυθοποιών  και κρασιά από όλη την Ελλάδα τα οποία τα ανανεώνουμε τακτικά και τα σερβίρουμε όλα σε ποτήρι».

Η ξεχωριστή ματιά του αρχιτέκτονα Γιάννη Ζουμπούλη που μετέτρεψε ένα παλιό γραφείο εμπορίας ελαιολάδου σε ένα ζεστό, ζωντανό, welcoming χώρο και οι πινελιές της Λήδας Ξυδιά αγκαλιάζουν τα μεγάλα πρωινά της Μυτιλήνης, μιας πόλης που κινείται σε χαλαρούς ρυθμούς, γεμίζουν γεύσεις που έρχονται κατευθείαν από τη γη της, ζυμώνονται με τη μαγιά της και αρώματα μονοποικιλιακού καφέ που έρχεται στο τραπέζι σας μαζί με όλη τη αγάπη μας και την αφοσίωση μας ώστε να κάνουμε την επίσκεψη στον χώρο μας μια ξεχωριστή εμπειρία.

Η ομάδα του Alley Dog φέρνει κοντά μας το πρώτο members club του χώρου. Γίνεσαι μέλος του Alley dog club και με το σύστημα buy& win συλλέγεις πόντους τους οποίους εξαργυρώνεις στο Alley Dog, εξασφαλίζεις μοναδικά προνόμια, όπως εκπτώσεις στα αξεσουάρ καφέ, σε κούπες keep cup, μοναδικές προσφορές για μέλη, εκπτώσεις σε συνεργαζόμενα καταστήματα  και τέλος επειδή για εμάς τα γενέθλια σου είναι μια ξεχωριστή μέρα σου προσφέρουμε εντελώς δωρεάν τρία πιάτα της επιλογής σου για να τα απολαύσεις με την παρέα σου.

 

 

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Μεζονέτα στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών

Επομενο αρθρο

Η δυναμική των πολιτιστικών συλλόγων στην εποχή της κρίσης-Το παράδειγμα της Λέσβου