Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη στο θεατράκι των Αστέγων

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Οι «Άστεγοι» παρουσιάζουν το μουσικό αφιέρωμα “ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΘΕΛΗΣΑ ΕΓΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΓΕΜΙΣΩ”- Ο Βασίλης Τσιτσάνης στο ελληνικό τραγούδι” το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 20:30 στο θεατράκι των Αστέγων (Θεοφράστου 24)

Το 1983 η υγεία του Βασίλη Τσιτσάνη κλονίζεται. Ο Μίκης Θεοδωράκης παίρνει την πρωτοβουλία και οι τέσσερις μεγαλύτεροι δήμοι του Πειραιά (Νίκαια, Δραπετσώνα, Κορυδαλλός, Κερατσίνι) τον τιμούν στο Κατράκειο Θέατρο απονέμοντάς του μετάλλιο για την προσφορά του στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

Λίγους μήνες αργότερα, με την ανακοίνωση του θανάτου του, οι γαλλικές εφημερίδες θα γράψουν μεταξύ άλλων: «Για το λαό του είναι πάνω κι από βασιλιάς, είναι ένα σύμβολο. Χωρίς αυτόν η ελληνική μουσική δεν θα ήταν ποτέ αυτό που είναι σήμερα». Στην κηδεία του η φράση “συλλογικό πένθος” βρίσκει το πλήρες νόημά της.

Στη διάρκεια της ζωής του αλλά και μετά θάνατον τιμήθηκε ιδιαίτερα. Το 2010 τυπώθηκε γραμματόσημο με τη μορφή του και το 2015 κόπηκε αναμνηστικό νόμισμα.

Τι από όλα αυτά αξίζει πραγματικά και ποιός είναι τελικά ο Βασίλης Τσιτσάνης, που το έργο του δεν έχει σταματήσει να ανακαλύπτεται και να διασκευάζεται ακόμη και σήμερα;

Είσοδος ελεύθερη

Παίζουν

Βασίλης Σαμαράς: φωνή, μπουζούκι, κείμενα

Παναγιώτης Χατζηβαγιάννης: κιθάρα

Φωτεινή Παπανδρέου: φωνή

 

Προηγουμενο αρθρο

Ούζο Ισιδώρου Αρβανίτου: Μαθαίνοντας τα μυστικά της απόσταξης στο Πλωμάρι

Επομενο αρθρο

Ξανά στους δρόμους το Μουσικό Σχολείο!