5η Γιορτή Αμπελουργίας στην Ανεμώτια της Λέσβου!“Άνεμος, Άμπελος & Οίνος”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Την 5η Γιορτή Αμπελουργίας με τον ιδιαίτερο τίτλο “Άνεμος, Άμπελος & Οίνος” διοργανώνει στις 19 – 20 & 21 Αυγούστου 2021 ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «ο Κάμπος».

Το Φεστιβάλ Αμπελουργίας συμπληρώνει το 2021 πέντε (5) χρόνια παρουσίας στο νησί της Λέσβου. Όλα αυτά τα χρόνια διοργανώνονται πλήθος εκδηλώσεων με σκοπό την προώθηση της πολιτιστικής και πνευματικής παρακαταθήκης, της ιστορικής και άυλης γεωλογικής κληρονομιάς, της αμπελοοινικής φυσιογνωμίας της δυτικής Λέσβου και της ιδιαίτερης κουλτούρας γύρω από αυτή.

Το 2021 η οργανωτική επιτροπή δημιουργεί συνθήκες για τη διεύρυνση του Φεστιβάλ όχι μόνο στο πολιτιστικό επίπεδο αλλά και στο εκπαιδευτικό, υλοποιώντας ένα ξεχωριστό πλέον τομέα με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και εργαστήρια, δημιουργώντας πλέον μια μοναδική πολιτιστική – καλλιτεχνική και εκπαιδευτική εμπειρία.

Ειδικά φέτος που υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για ψυχική ανάταση των Λέσβιων πολιτών μετά από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας επιλέγει να υποστηρίξει τους ντόπιους καλλιτέχνες της Λέσβου. Σκοπός του Συλλόγου είναι καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο νησί και έχουν σημαντικά πληγεί από την πανδημία, να ενισχυθούν καλλιτεχνικά και οικονομικά και να γνωριστούν καλύτερα με τον κόσμο που θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αμπελουργίας θα γνωστοποιηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα.

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας για covid-19.

Το τριήμερο φεστιβάλ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LEADER/CLLD ΛΕΣΒΟΥ και υποστηρίζεται από το Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Προηγουμενο αρθρο

Πεντακόσια (500) ευρώ πρόστιμο για παστουρωμένη αγελάδα στο Τάρτι Λέσβου

Επομενο αρθρο

Τα παράσημα του Ιάσονα είναι τα χαμόγελα των ανθρώπων που σώθηκαν