Search

«50 παιδιά από τη Μόρια και 200.000 Γερμανοί υπήκοοι – Γράμμα ευγνωμοσύνης προς μία …Υπουργάρα»

Γράφει ο Ντιρκ Σέλικε

Προωθώ την ανάρτηση facebook του Χαϊκο Μαάς, Υπουργού Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας με τίτλο «Επιστράφηκαν 200.000», πριν από περίπου μία εβδομάδα. Την συνοδεύω με μία γραπτή, προσωπική εκδήλωση θαυμασμού προς έναν πολιτικό που το είδος του (όπως προέκυψε τις τελευταίες μέρες) σπανίζει, και μάλιστα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Αγαπητέ κύριε Μαάς,

Είστε ένας φοβερός Υπουργός Εξωτερικών μίας ακόμα πιο φοβερής Γερμανίας. Είστε λοιπόν ένας φοβερός πολιτικός και μάλιστα λάβατε πρόσφατα μεγάλη πολιτική αποδοχή από κόσμο και κοσμάκη ακόμα και εκτός του κόμματός σας, του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας. Καταφέρατε να «φέρετε πίσω στην πατρίδα» 200.000 (Διακόσιους Χιλιάδες) συν-πολίτες Γερμανούς από όλα τα μέρη της γης και τους δώσατε πίσω τη ζωή τους. Και μπράβο σας, που συνοδεύετε την ανάρτησή σας γι’ αυτό το επίτευγμα με αυτή την φοβερή, τι λέω – τρομερή φωτογραφία ευτυχών ανθρώπων (προφανέστατα) που εσείς σώσατε από αυτή την τρομακτική παν-δημία που μας ταράζει όλες αυτές τις τελευταίες 6 εβδομάδες.

Όμως, ο θαυμασμός μου προς το πρόσωπό σας, που έρχεται από τα βάθη της καρδιάς μου, απέκτησε ακόμα πιο ισχυρές βάσεις όταν πήρατε την θαρραλέα απόφαση να προγραμματίσετε να πάρετε (καλά κάνατε, δεν ωφελούν οι βιαστικές κινήσεις) εκείνα τα 50 (πενήντα) παιδιά από τα κέντρα προσφύγων στην Ελλάδα. Ήταν μία απόφαση δύσκολη, μα παρακολουθώ εδώ και ένα χρόνο πως παλεύετε προσωπικά, εσείς και το ΥΠΕΞ σας, με αυτό το θέμα των μεταναστών και των κουτσούβελων που φέρανε και δεν συμμαζεύεται.. Και εκεί στη Μόρια – λένε πως πρέπει να έχουν μαζευτεί πάνω από 20.000 ψευδο-άνθρωποι από όλον τον κόσμο και φτιάχνουν κατάσταση…. μπορείτε να μου εξηγήσετε τι θέλουν όλοι αυτοί από εμάς τέλος πάντων….!?

Με συγχωρείτε, εάν ξέφυγα εντελώς από το θέμα μας εδώ. Γιατί το θέμα μας είναι πως αυτή η ιστορία ήταν και είναι μια δυσκολούτσικη υπόθεση. Είχαμε εκείνη την απόφαση του Κοινοβουλίου μας αρχές Μαρτίου! Τι να πω? Άκου – 1500 παιδιά να πάρουμε! Εντάξει, μαλακίες γίνονται. Εσείς όμως Κε. Χαϊκο, καλά τα κανονίσατε τα πράγματα: Aς πάρει η Άγγελα μία τυπική απόφαση – για να σταματήσουν και να γκρινιάξουν όλες αυτές οι πόλεις και κοινότητες στην επικράτειά μας που -για φαντάσου- δήλωσαν έτοιμοι να πάρουν μέχρι 6.000 παιδιά, Γυναίκες και αδύναμους. 6.000!!! Δηλαδή Έξι Χιλιάδες ψευδο-ψυχές!!! Και μας βγήκε κι από πάνω αυτή η ηλίθια κότα η Μπένκεν με τα σχόλια της περί δήθεν ηθικής και κουραφέξαλα… για ρίξτε μία ματιά εάν δεν σας το έδειξαν οι συνεργάτες σας https://youtu.be/4XIc3eJvfRM, γιατί νομίζω πως δεν πήρε το μήνυμα και άκουσα πως πρόσφατα μιλούσε ξανά στο κρατικό κανάλι. Θεέ μου, με τι πρέπει να ασχοληθεί κανείς αυτές τις μέρες….

Και όπως το θέλει η μοίρα, κάπου εκεί σαν να έβαλε ένας θεός το χέρι του και μας έστειλε τον Ιό – καλά, εδώ θέλω να μου πείτε μία μέρα (μεταξύ μας, οκ): το ξέρατε από πριν? Ε? Ναι, το ξέρατε!! Για αυτό στις αρχές Μαρτίου δώσατε με την Άγγελα εν μία νυκτί την εντολή να περάσει η Ούρσουλα, η φον-ντερ-Λάιεν γρήγορα-γρήγορα εκείνα τα ζεστά 700 εκατ. ευρω-Ευρώπουλα άμεσης βοήθειας για την προστασία των συνόρων μας από τους πολιορκητές εκεί κάτω στην Ελλάδα. Αχ πριν το ξεχάσω, έχετε κανένα feed-back από τον Βλάκα εκεί κάτω για το που ακριβώς πήγαν τα φράγκα? Εγώ πάντως δεν θα εμπιστευόμουν με τίποτα τους τεμπελχανάδες-Έλληνες. Αυτοί είναι τόσο άχρηστοι που ακόμα και εν μέσω ψεύδο-πανδημίας το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι μπάνια και βόλτες στη θάλασσα. Ακούστε Κε. Χαϊκο, θα μας κολλήσουν στο τέλος ΚΑΙ στη θάλασσα και θα διασπείρουν τον Ιό με τα κύματα και τον αέρα παντού! Μήπως να κουβεντιάστε αυτό το θέμα λίγο με αυτό τον Τσόττρα ή πώς τον λένε. Δηλαδή, πού θα πάμε διακοπές φέτος? Πάει η Ισπανία, πάει η Ιταλία…. Αυτός, ας τους βάλει όλους μέσα για τα καλά εκεί κάτω, από τεμπελιά έτσι και αλλιώς ξέρουν και δεν θα έχουν θέμα…. Πάντως, βλέπω πως από τότε που βάλαμε την Ούρσουλα στις Βρυξέλλες τα πράγματα κάπως τσουλάνε, δεν συμφωνείτε?

Και τώρα λοιπόν έχουμε και τα 50 παιδάκια…. Νταξ, πενήντα μωρέ. Καλά είναι. Έτσι και αλλιώς πρόθεση είναι προς το παρόν. Δηλαδή, θα δούμε κιόλας πως θα πάει το πράμα, δεν μας πιέζει και τίποτα… Παρεμπιπτόντως, εσείς που τον ξέρετε λίγο, τι σάπιο ξύλο είναι αυτός ο συνομήλικός σας ο Άσελμπορν από το Λουξεμβούργο. Πάει καλά? Τι σκαλίζει και βγαίνει δημοσίως και καλεί τη Γερμανία μας να λάβει δράση? Δείτε λίγο τι μπορεί να γίνει με αυτόν παρακαλώ, κάτι δεν πάει καλά εκεί και δεν το γουστάρω. Με συγχωρείτε λίγο την γλώσσα μου, αλλά μερικά πράγματα, και ξέρω πως συμφωνείτε, πρέπει κανείς πια να τα λέει έξω από τα δόντια. Δεν είναι τυχαίο αυτό που γράφετε στο εξώφυλλο του facebook σας, συμφωνώ και επαυξάνω: «Στην κρίση ο άνθρωπος αποδεικνύει τον χαρακτήρα του.» Έτσι! Και εσείς Κε. Χαϊκο είστε ένα παράδειγμα αυτής της ξεκάθαρης γλώσσας, του ανθρώπου με χαρακτήρα. Και όχι μόνο αυτό. Δεν υπολογίσατε κανένα πολιτικό κόστος. Όχι! Δεν σας ενδιαφέρει η καρέκλα, ούτε οι επόμενες εκλογές, το πού θα μείνετε προσωπικά μέσα σε αυτή την ιστορία (ιδιαίτερα τώρα που θα σας την πέσουν από τα δεξιά πάλι – τι κακά παιδιά, τσ, τσ, τσ). Εσείς όλα όσα αποφασίσατε σε σχέση με τα 50 (πενήντα) παιδιά, τα κάνετε όλα με μοναδικό γνώμονα το καλό του Γερμανικού λαού και των παιδιών φυσικά. Των 50 (πενήντα).

Εάν θέλετε Κε. Χαϊκο, και κλείνω, μην διστάσετε να δείξετε αυτή την επιστολή μου και στα άλλα φοβερά μέλη της κυβέρνησής σας, να ξέρουν καλά τι έχουν να κερδίσουν από εσάς! Παρακαλώ να μου χαιρετίσετε και την Αγγέλα (καλά, εμείς οι δύο ξέρουμε, ο καιρός της ήρθε να αδειάσει τη καρέκλα – και γι’ αυτό θα δείτε πως η απόφασή σας θα μείνει στην ιστορία ως η καμπή σε μία μοναδική ανατροπή του πολιτικού συστήματος στη μεταπολεμική Γερμανία). Θα το κουβεντιάσουμε ξανά όταν θα είμαστε η καινούργια κυβέρνηση! Και ξέρετε σε ποιο πόστο τότε σας βλέπω, ε? Ναι….. Ναι ρε γαμώτο, για την Γερμανία ρε γαμώτο! Επιτέλους να σταματήσει αυτή η αντι-αντικαπιταλιστική πολιτική, ο λαός δεν αντέχει άλλο. Δεν έχουμε από πλάκα ως πρώτη λέξη το Σοσιάλ στο όνομα του κόμματος μας. Ναι βρε Κε. Χαϊκο, ξέρουμε τι θα πει Σοσιάλ: να νοιάζεσαι πραγματικά για τον διπλανό σου!

Αυτά τα λίγα πλην σημαντικά είχα να πω.

Με τιμή (βαθύτατη) και με θαυμασμό (που κάθε μέρα μεγαλώνει),

Ντιρκ Σέλικε

(σ.σ. Μην διστάσετε να με πάρετε τηλ., εάν θέλετε να σας στείλω από τη Λέσβο κανένα μπουκαλάκι λάδ΄, διότι έχουμε, εννοείται, το καλύτερο λάδι σε όλο τον κόσμο και πρόσφατα βρήκαμε εδώ πέρα και πάλι φθηνό εργατικό δυναμικό για το μάζεμα της ελιάς και σώζεται το κλάδος μας ίσως για μερικά χρονάκια ακόμα (ε, είμαστε και λιγάκι ιμπνέδες εδώ στη Μυτιλήνη, τι να κάνουμε, αλλά ποιος τώρα θα πάει να ασχοληθεί με τους ελαιώνες…). Αχ, θυμήθηκα τώρα – τι πάθατε και εσείς εκεί πάνω με τους 80.000 εργάτες-βοηθούς συγκομιδής σπαραγγιού από Ρουμανία και με άλλους φτωχό-μπινέδες κάποιων ψευδο-ευρωπαϊκών περιοχών που έρχονται κάθε χρόνο ως εποχιακοί αγρότες. Μα, το μόνο που θέλουν αυτοί είναι να πάρουν τα φράγκα και να τα πάνε πίσω στις χώρες τους για να κτίσουν σπίτια! Τι να πει κανείς, τι να πει κανείς… Δεν λες καλά που είχατε αποκτήσει αυτή την χρήσιμη εμπειρία τώρα με τις ειδικές αποστολές μεταφοράς προς τη Γερμανία λόγω του Ιού! Ναι, πιστεύω πως τελικά ακόμα και έναν κορόνα-ιό θα ξέρουμε να εκμεταλλευτούμε για το πολιτικό μέλλον μας. Να είναι καλά ο ΚΙΝΕΖΟΣ. Μάλιστα αυτό! Ναι, να πείτε στα 50 (πενήντα) αυτά παιδιά να ευχαριστήσουν ΑΥΤΟΝ που τελικά θα μπορέσουν να πάνε Γερμανία!