Search

Ποδήλατα παντού και τη νέα χρονιά!

Από τις 12:00 το μεσημέρι άρχισαν να συγκεντρώνονται οι φίλοι της ποδηλασίας στη Λέσβο, για την τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας την Κυριακή. Η ηλιόλουστη μέρα σαν από θαύμα, ανέβασε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες που δεν περιμέναμε σε αντίθεση με τις πολικές που επικρατούσαν όλη την εβδομάδα και μας χάρισε ένα αρκετά ευχάριστο μεσημέρι.
Πριν την κοπή, έβγαλαν λόγους οι Ιγνάτης Λασκαρίδης (τηλεφωνικά) – Πρόεδρος, ο Ανεζίνος Τάκης – Γενικός Γραμματέας και ο Μπάμπης Αράπης – Ειδικός Γραμματέας.
Οι ομιλούντες παρουσία μελών, κοινού, αθλητών και χορηγών, ενημέρωσαν για το πρόγραμμα του 2022, τους νέους χορηγούς, τη νέα σύνθεση της ομάδας και τα σχέδια του υπερδραστήριου συλλόγου για το 2022, ενώ συζήτησαν και για την επερχόμενη (27/2/2022) Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και τις εκλογές.

Τα τακτικά μέλη του συλλόγου ανανέωσαν τις συνδρομές τους για να είναι έτοιμα για τις εκλογές σε 20 μέρες κι αμέσως μετά ακολούθησε το μοίρασμα των λαχνών για τα δώρα της πίτας.
Πάνω από 30 ήταν τα δώρα που μοιράστηκαν στο κοινό, με πρώτο δώρο ένα κράνος επώνυμης εταιρείας που κέρδισε μικρό κοριτσάκι.
Η πίτα κόπηκε συμβολικά στο τοιχίο που χωρίζει τον δρόμο από το άλσος, δείχνοντας έτσι ότι ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου τοποθετείται ισόποσα ανάμεσα στο δρόμο και το βουνό αλλά και δίπλα στον ποδηλατόδρομο, κρατώντας όμοιες αποστάσεις από ποδηλασία δρόμου, αστική και ορεινή!

Οι Βασιλόπιτες που μοιράστηκαν ήταν προσφορά των εταιρειών “Ζαχαροπλαστείο Γαρδένια” (χορηγού του Συλλόγου) και του Ζαχαροπλαστείου Πανταζής.
Τα πρώτα κομμάτια της βασιλόπιτας έκοψε παραδοσιακά το μεγαλύτερος εν ενεργεία μέλος του ΠοΣυΛε, ο Τάκης Ψαρρός που ευχήθηκε με τη σειρά του σε όλους τους παρευρισκόμενους, υγεία και ασφαλή χιλιόμετρα. Τα παιδιά που είχαν ποδήλατο, είχαν την τύχη να ποδηλατίσουν σε ειδικά διαμορφωμένη από το Σύλλογο χωμάτινη διαδρομή, αλλά και στον ποδηλατόδρομο Μυτιλήνης ακριβώς δίπλα μας.
Ακολούθως μοιράστηκαν συσκευασμένα κομμάτια πίτας στους παρευρισκομένους μαζί με νεράκια και χυμούς για τα παιδιά. Ο Σύλλογος πλήρως οργανωμένος με μικροφωνικές, μουσική και εδέσματα, πιστεύουμε ικανοποίησε όσους είχαν την τύχη να μοιραστούν αυτή την υπέροχη μέρα μαζί μας.
Πλήθος οικογένειες με μικρά παιδιά και ποδήλατα έδωσαν το παρών στην συνάντηση. Το αστικό άλσος που τόση τύχη έχουμε να βρίσκεται τόσο κοντά μας, γέμισε ποδήλατα. Στον ποδηλατόδρομο επικρατούσε… κυκλοφοριακό! Στην εκδήλωση του Συλλόγου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης Μπουρνούς, βουλευτής Λέσβου και ο κ. Παναγιώτης Χριστόφας, αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Τους ευχαριστούμε ολόθερμα για την παρουσία τους, που τιμά τον τοπικό Σύλλογο του νησιού.
Με χαμόγελα και μικρά πηγαδάκια συζητήσεων έκλεισε κι αυτή η πρώτη για το 2022 εκδήλωση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠοΣυΛε έστειλε τις ποδηλατικές ευχές του για το 2022 και υποσχέθηκε σε μέλη και φίλους, ακόμα ένα χρόνο μεγάλων δράσεων, εκδηλώσεων, δραστηριοτήτων που θα μας κάνουν να πάρουμε τα ποδήλατά μας και να βγούμε ελεύθεροι στους δρόμους και τα βουνά!