20 χρόνια “θάλασσα”! Η γιορτή του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών του Παν. Αιγαίου.

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις εορτασμού των 20 χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος Ωκεανογραφίας & Θαλασσίων Βιοεπιστημών (πρώην Επιστημών της Θάλασσας). Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου με ημερίδα στο μεγάλο αμφιθέατρο του κτιρίου του Τμήματος. Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Αναπληρωτής Πρύτανης Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος, Γιώργος Τσιρτσής και ακολούθησαν ομιλίες για το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον του Τμήματος από τους κ.κ. Βασίλη Ζερβάκη, πρόεδρο του Τμήματος, Μιχάλη Καρύδη, ομότιμο καθηγητή και πρώτο πρόεδρο του Τμήματος, και Αντώνη Βελεγράκη, διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος “Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών”.

Στην ημερίδα συμμετείχαν, ως προσκεκλημένοι ομιλητές, εκπρόσωποι από τους σημαντικότερους ερευνητικούς φορείς της χώρας στην Ωκεανογραφία και τις Θαλάσσιες Βιοεπιστήμες: ο Δρ Άρης Καραγεώργης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕλΚεΘΕ και ο Δρ Σωτήρης Ορφανίδης, Διευθυντής Ερευνών του ΙΝΑΛΕ. Επιπλέον, προσκεκλημένοι ομιλητές της ημερίδας ήταν η απόφοιτος του Τμήματος κα Εύα Πασακαλίδου, ως εκπρόσωπος ιδιωτικού φορέα, καθώς και ο Σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού και απόφοιτος του Τμήματος, Πέτρος Μπιτσικώκος, εκπροσωπώντας την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ομιλίες από το σύλλογο αποφοίτων, το σύλλογο φοιτητών “Νίκος Καββαδίας”, ενώ παρουσιάστηκε μικρό μέρος της ερευνητικής δραστηριότητας του Τμήματος από τους υποψήφιους διδάκτορες. Στην συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν απόφοιτοι του Τμήματος που παρουσίασαν με γλαφυρό τρόπο την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους απασχόληση, σε μεγάλη ποικιλία από τομείς: θέσεις κύρους σε ερευνητικούς οργανισμούς του εξωτερικού, υποψήφιοι διδάκτορες σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, εργαζόμενοι σε εταιρείες μελετών, πιστοποιητές ISO σε βιομηχανίες τροφίμων, εργαζόμενοι στη δημόσια διοίκηση, σε μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, μέχρι και αξιωματικοί περιβάλλοντος σε κρουαζιερόπλοια! Εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή αποφοίτων από το εξωτερικό μέσω τηλεδιάσκεψης, οι οποίοι τόνισαν την βοήθεια που έλαβαν από το Τμήμα τόσο μέσω του περιεχομένου του προγράμματος σπουδών, όσο και από τους καθηγητές τους, οι οποίοι τους συνέδραμαν σε κάθε αναγκαίο βήμα για την εξέλιξή τους.

Ακολούθησε γιορτή στον υπαίθριο χώρο του Λόφου Πανεπιστημίου με ζωντανή μουσική από μουσικά σχήματα της Μυτιλήνης στα οποία συμμετέχουν φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος. Ειδικότερα, το μουσικό πρόγραμμα άνοιξε με το σχήμα “Ξεκούρδιστο Μήλο” στο οποίο συμμετέχει ο απόφοιτός μας, Περικλής Πάγκας, και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το συγκρότημα των Βαγγέλη Παπαδημητρίου, Παναγιώτη Σταμάτη και Ανέστη Γεώργη. Η γιορτή συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τη συμμετοχή φοιτητών, αποφοίτων και προσωπικού του Τμήματος.

Στο σύνολό της η εορταστική εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με την ακαδημαϊκή οικογένεια του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών να δίνει ραντεβού για την επόμενη ημερομηνία-σταθμό. Μέχρι τότε το σύνολο του προσωπικού του Τμήματος θα συνεχίζει τη συνεισφορά του Τμήματος στη Ελληνική κοινωνία αλλά και στην ακαδημαϊκή, ερευνητική κοινότητα.

Στην επιτυχία της διοργάνωσης σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι προπτυχιακοί φοιτητές: Κ. Αντωνόπουλος, Φ. Βαγγελή, Γ. Ιωάννου, Α. Καλή, Φ. Κοκκινίδου, Μ. Μπικαντόροβα, Σ. Νεοκλέους, Μ. Ντεκοπούλου, Α. Τρίγγος. Το Τμήμα τους ευχαριστεί θερμά και ελπίζει να είναι παρόντες στην επόμενη εκδήλωσή του με νέα επαγγελματική ιδιότητα.

Προηγουμενο αρθρο

Πανηγυρική Εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών

Επομενο αρθρο

Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ του Νίκου Σερεσλή: «Χρειάζεται διαφοροποιημένο σχέδιο δράσης για το αστικό περιβάλλον από αυτό των αγροτικών περιοχών»