1ο Φεστιβάλ Μυτιληνιάς Κουζίνας στην Αγιάσο

Πτάρια, γιαπράκια, μουσική και άλογα γεμίζουν την Αγιάσο στο 1ο Φεστιβάλ Μυτιληνιάς Γαστρονομίας και το τριήμερο του Συλλόγου Καβαλαραίων

Με άρωμα παράδοσης και γιορτής, η Αγιάσος φορά τα καλά της και υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες σε ένα μοναδικό τριήμερο γεμάτο γεύσεις, ήχους και εικόνες από τα παλιά. Την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025, στον Κήπο της Παναγίας, εγκαινιάζεται το 1ο Λεσβιακό Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μυτιληνιάς Γαστρονομίας, με πρωταγωνιστές δύο από τα πιο εμβληματικά πιάτα της τοπικής κουζίνας: τα Αγιασώτικα πτάρια (κεφτεδάκια χωρίς κιμά) και τα γιαπράκια (ντολμαδάκια με ρύζι).

Η εκδήλωση, που ξεκινά στις 20:30, περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, διαγωνισμό γεύσης με συμμετοχή του κοινού και παραδοσιακό γλέντι με χορό και τραγούδι. Επικεφαλής της διοργάνωσης είναι ο σεφ Φώτης Καρσιώτης από το Mythical Coast Wellness Retreat, σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και υπό την αιγίδα του Δήμου Μυτιλήνης. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Γηροκομείο Μυτιλήνης.

Αμέσως μετά, η γιορτή συνεχίζεται με το τριήμερο των Καβαλαραίων “Ο Προφήτης Ηλίας”, από 18 έως 20 Ιουλίου:

  • Παρασκευή 18/7: Περιφορά αλόγων στο χωριό με συνοδεία μουσικής
  • Σάββατο 19/7: Εσπερινός στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία
  • Κυριακή 20/7: Περιφορά της εικόνας, ιππικές επιδείξεις, παραδοσιακό φαγητό και γλέντι για μικρούς και μεγάλους

Η Αγιάσος, πιστή στην παράδοσή της, μετατρέπεται αυτές τις μέρες σε ένα ζωντανό σκηνικό πολιτισμού, όπου η γαστρονομία συναντά την πίστη, την τέχνη και την κοινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε τις αφίσες ή ακολουθήστε τους επίσημους λογαριασμούς των διοργανωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ