12 έργα του Θεόφιλου ταξιδεύουν στην Ύδρα

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Ο Θεόφιλος ταξιδεύει στην Ύδρα μέσα από την έκθεση “Η Ιστορία είναι άνεμος…» που πραγματοποιείται στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας και στην οποία παρουσιάζονται 12 από τα έργα του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου μας Θεόφιλου, πολύτιμα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η Έκθεση διοργανώνεται με αφορμή την ιστορική συγκυρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Η συνδιοργάνωση Ύδρας – Μυτιλήνης της Έκθεσης του Θεόφιλου εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας, αποσπώντας θετικότατες κριτικές και το θαυμασμό Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, τόσο για την Ύδρα, όσο και για τη Μυτιλήνη.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης του Θεόφιλου, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 στις 8.30 το βράδυ, θα παραστούν ακόμη ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, εκπρόσωποι Φορέων του ακριτικού μας νησιού, δημοσιογράφοι, καθώς επίσης πολλοί επισκέπτες και φίλοι του Ι.Α.Μ.Υ, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παναγιώτης Τσακύρης που θα παραστούν μετά από πρόσκληση των διοργανωτών.

Προηγουμενο αρθρο

Κολυμβητήριο Θέρμα: Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί

Επομενο αρθρο

Η Λέσβος θυμάται: “Ημέρες Μνήμης Μικρασίας” από το Κιρκινέτσι