Search

Ο Χρίστος Καλουντζόγλου στο BOOK AND ART

Σήμερα το απόγευμα στις 19.00  στο BOOK AND ART ο συντοπίτης  συγγραφέας – παραμυθάς  Χρίστος Καλουντζόγλου  θα “απλώσει”τις ιστορίες του  και θα παίξει με τους μικρούς μας φίλους .

Η ιστορία του νέου παραμυθιού του φίλου και συνεργάτη Χρίστου έχει ως εξής :

Πώς ξεκίνησε η φωτιά και ποιες θα είναι οι συνέπειές της;
Τι είναι αυτό το σταχτί πέπλο που έχει καλύψει τα πάντα;
Στη δεύτερη από τις ιστορίες του Φρι, στη δεύτερη φρι-στορία δηλαδή, έχει  ξεσπάσει πυρκαγιά στο γειτονικό βουνό. Ο Φρι, το πουλάκι πρωταγωνιστής, η Έρη και η κούκλα της, η Νεγκρίτα, πρέπει να βοηθήσουν τα πλάσματα της ρεματιάς να προστατέψουν το χώρο τους μα και να συμπαρασταθούν στα ζώα και στα πουλιά του βουνού που έχασαν το σπίτι τους.

Ένα πρωτότυπο βιβλίο για το περιβάλλον, τα οικοσυστήματα, την οικολογική συνείδηση.
Ένα βιβλίο για το σπίτι και το σχολείο, για το νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.


Ένα πρωτότυπο βιβλίο για το περιβάλλον, τα οικοσυστήματα και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης σε μικρούς και μεγάλους. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν προτάσεις για ομαδικό παιχνίδι από τον Φρι, ερωτήσεις γνώσεων και κρυμμένες λέξεις και τα μικρά και παράξενα από τον κόσμο της ρεματιάς. Ο Χρίστος Καλουντζόγλου προσεγγίζει με έμμεσο τρόπο το θέμα των προσφύγων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και να ξενιτευτούν μακριά από τα σπίτια τους. Οι άνθρωποι αυτοί, λόγω επικίνδυνων συνθηκών στον τόπο τους, βρίσκονται πρόσφυγες σε ξένο τόπο και αναζητούν ασφάλεια και προστασία. Πολλές φορές μοιάζουν με τρομαγμένα ζώα που το μόνο που ζητούν είναι ασφάλεια και φιλοξενία.
Οι εικόνες κερδίζουν τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά και ζωντανεύουν την ιστορία με τους ήρωες να αγωνιούν, να συμπάσχουν, να μοιράζονται τις δύσκολες στιγμές αλλά και να καταφέρουν να συμβιώνουν αρμονικά με τον άνθρωπο.