Search

Η Λέσβος πάει… Αθήνα για ένα διήμερο event, Μουσικής Τέχνης & Upcycled Μόδας!

Το επόμενο Σαββατοκύριακο (27 και 28 Απριλίου) η Λέσβος ταξιδεύει στην Αθήνα με όλο της το δυναμικό για ένα μοναδικό καλλιτεχνικό event! Μετά από πρωτοβουλία του Μυτιληνιού Στρατή Νάκη, σχεδιαστή custom made και upcycled ενδυμάτων, 8 καλλιτέχνες με έδρα τη Μυτιλήνη θα συναντηθούν για πρώτη φορά σε έναν κοινό χώρο στο Μεταξουργείο με σκοπό να συστηθούν στο Αθηναϊκό κοινό. Έχοντας μόλις επιστρέψει από τις εκθέσεις Αμερικής και Αγγλίας και δουλεύοντας σκληρά για το άνοιγμα του δικού του χώρου εδώ στη Μυτιλήνη αποφάσισε να ενώσει σε μία έκθεση Τέχνης, Μουσικής και Μόδας, όλους τους καλλιτέχνες που έχουν την έδρα τους στο νησί. Μέρος της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει την live δημιουργία πρωτότυπων και μοναδικών ενδυμάτων και τσαντών που θα φτιάχνονται με παλιά ρούχα που καλούνται να φέρουν οι επισκέπτες σε συνδυασμό με έργα τέχνης σε καμβά – Upcycled Clothing, από τον Στρατή και την Lah Porella, live workshop origami, έκθεση κεραμικών, αλλά και πλήθους άλλων καλλιτεχνικών εκφράσεων όπως graffiti, με live μουσική και djs, body painting, tattoo art και παρουσίαση όλων των μοναδικών τεχνών που ανθίζουν στη Λέσβο!

«Όλα ξεκίνησαν στη Μυτιλήνη μετά από ένα event με live painting και έκθεση έργων τέχνης, όπου η Lah Porella μου έκανε έναν ζωγραφισμένο καμβά δώρο και μόλις τον είδα, έσκισα το ύφασμα και το έραψα πάνω σε μια παλιά μου βερμούδα, δημιουργώντας την πρώτη upcycled Tote Bag! Από τότε στις εκθέσεις που διοργανώνουμε, ο κόσμος μας φέρνει παλιά του ρούχα που πάνω τους ράβουμε τους καμβάδες της Lah Porella και δημιουργούμε 100% upcycled tote bags, μπροστά στα μάτια σου! Μαζί ταξιδέψαμε στο Ρέντινγκ της Αγγλίας πριν από δύο εβδομάδες και συμμετείχαμε στην έκθεση της καλλιτεχνικής ομάδας Insistrum Art Community σε συνεργασία με την Hypha Studios. Επιστρέφοντας στη Μυτιλήνη, είπα γιατί όχι να μην γίνει και μια αντίστοιχη εκδήλωση στην Αθήνα έτσι ώστε να προωθήσουμε τους καλλιτέχνες του τόπου μας;


GUANTANA & LAH PORELLA LIVE UPCYCLING EVENT FOR INSISTRUM
LOCATION: HYPHA STUDIOS, READING, UK

Έτσι, σε συνεργασία με την Lah Porella και την Ίρις Στεφανή, κάναμε το κάλεσμα για την έκθεση του Fusion of Forms με όσους καλλιτέχνες μπορούσαν να είναι μαζί μας εκείνη την περίοδο. Σκοπός μου είναι να αναδειχθούν οι καλλιτέχνες που νησιού μας και να φτάσουν τα έργα τους σε όλο τον κόσμο, ήδη ξεκίνησε από την Αμερική, συνέχισε στην Αγγλία και θα συνεχίσει να γίνεται σε πολλά άλλα μέρη, όσο παλεύουμε για την Τέχνη και στηρίζουμε ο ένας τον άλλο!

         Ο χώρος που θα λάβει μέρος η εκδήλωση λέγεται «Τζάμια και Κρύσταλλα» καθώς κάποτε εκεί έκοβαν τζάμια. Σήμερα ανοίγει ξανά ως χώρος τέχνης. Είναι ταιριαστός με τις δικές μας δημιουργείς που βασίζονται εν πολλοίς στην επαναχρησιμοποίηση υλικών όπως για παράδειγμα ύφασμα, γυαλί, ξύλο και χαρτί. Θα χαρούμε πολύ να έρθετε να νιώσετε από κοντά τον παλμό της Λέσβου μέσα από δημιουργίες νέων καλλιτεχνών.» 

GUANTANA IN NEW YORK FASHION WEEK 2023.

MODEL: ALEX LOPEZ

H ΠΡΩΤΗ UPCYCLED ΤΣΑΝΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ LAH PORELLA
MODEL: KEV
LOCATION: COLORADO
ATHENS LIVE UPCYCLING EVENT
ALDEBARAN BY NATASA DIAVOLITSI
MODEL: TIK TOKER MARIA MITSOLA