Search

Η Ελένη Σκορδά στον δρόμο για την Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας

Δεύτερη θέση ανάμεσα σε 71 σχολεία για το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης

Τη δεύτερη θέση ανάμεσα στους 450 μαθητές που συμμετείχαν στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών κατέλαβε η Ελένη- Ταξιαρχούλα Σκορδά, κόρη του φιλολόγου κ. Μιχάλη Σκορδά και μαθήτρια του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης. Συνολικά έλαβαν μέρος, σύμφωνα με τους διοργανωτές, 71 σχολεία από 20 διαφορετικές περιοχές της χώρας.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός, που είναι ουσιαστικά ο μόνος αυτής της αίγλης στις θεωρητικές επιστήμες και οδηγεί σε Διεθνή Ολυμπιάδα, τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου του Harvard. Την τελική αξιολόγηση των γραπτών έχουν καθηγητές και διδάκτορες του Πανεπιστημίου Πατρών που ανακοινώνει και τα τελικά αποτελέσματα.

 Σύμφωνα με αυτά η μαθήτρια θα διαγωνισθεί με τους άλλους της πρώτης δεκαπεντάδας στη συγγραφή φιλοσοφικού δοκιμίου και στην ξένη γλώσσα για ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, 9-12 Μαΐου. Θα έχει, επίσης, την ευκαιρία να διεκδικήσει μία θέση στο θερινό πρόγραμμα για μαθητές Λυκείου: «High School Summer Program – HSSP», που διοργανώνει το Κ.Ε.Σ του Harvard κάθε χρόνο στο Ναύπλιο, καθώς και άλλες  τιμητικές διακρίσεις.

 Σε δήλωσή της στα «Πολιτικά» αναφέρει: «Η συμμετοχή μου στον πανελλήνιο διαγωνισμό φιλοσοφίας ήταν μια σημαντική εμπειρία για μένα. Μου έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθώ ακόμη περισσότερο με τον γοητευτικό κόσμο της φιλοσοφίας και να δοκιμάσω τις δυνατότητες μου στη συγγραφή φιλοσοφικού δοκιμίου. Ένιωσα μεγάλη χαρά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και περιμένω με ανυπομονησία να συμμετάσχω στη Β’  φάση του διαγωνισμού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους καθηγητές μου στο Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης κ. Αναγνώστου Ιωάννη και κ. Καλαμάτα Αθανάσιο για τη συνεχή παρότρυνσή τους και τη σημαντική τους καθοδήγηση. Ένα πολύ μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας μου οφείλεται σε αυτούς».

 Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Βία και Ισχύς». Σε δελτίο τύπου ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν όλους τους μαθητές του σχολείου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ευχαριστούν τον σύμβουλο φιλολόγων Λέσβου κ. Μακρυπούλια και τους καθηγητές που ήταν υπεύθυνοι για την προετοιμασία των μαθητών.