Search

Αγιάσος: Μαθητές δίνουν φωνή στις παλαιότερες γενιές μέσα από podcasts!

Τα παιδιά, αναλαμβάνοντας το ρόλο των δημοσιογράφων, καταγράφουν ιστορίες γενεών ώστε, όπου κι αν βρίσκεστε, να μπορείτε να μάθετε για την ιστορία του Καστανιώνα της Αγιάσου μέσα από τις αφηγήσεις των ντόπιων.

Η πρωτοβουλία «Το Ζωντανό Μουσείο του Καστανιώνα» του Visit Agiasos, σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο του Αναγνωστήριο Αγιάσου “Η Ανάπτυξη” , έχει στόχο να δώσει φωνή στους ηλικιωμένους της Αγιάσου με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών και νέων ανθρώπων!

Μέσα από την ουσιαστική επαφή και διάδραση με τις νεότερες γενιές και συγκεκριμένα τους εφήβους, η πρωτοβουλία δίνει την ευκαιρία και στις δύο ομάδες να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και στοχεύει στην ανάδειξη της άυλης και φυσικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Αγιάσου και του παρακείμενου Καστανόδασους, τόσο για τους φυσικούς όσο και για τους ψηφιακούς επισκέπτες του νησιού.

Η προτεινόμενη δράση επικεντρώνεται στο φυσικό περιβάλλον στο οποίο έχει αναπτυχθεί το χωριό, το οποίο έχει εξασφαλίσει την ευημερία και την επιβίωση των κατοίκων του ανά τους αιώνες.

Ηχητικά ντοκιμαντέρ (podcasts) από συνεντεύξεις μεταξύ γενεών.

https://visitagiasos.gr/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%82/?lang=el