Search

Στο “Ακρογιάλι του Δράκου” για αυθεντικές γεύσεις δίπλα στο κύμα

Μπορεί το εστιατόριο να ονομάζεται «Το Ακρογιάλι του Δράκου», όμως ο αληθινός «δράκος» της γεύσης ήταν ο πρώτος ιδιοκτήτης του, ο Θ. Τσαουσέλλης. Όταν το 1999 άνοιξε το εστιατόριο, το όνομα είχε ήδη προκύψει από το δικό του παρατσούκλι. Μικρόσωμος, αλλά γεμάτος πάθος και δύναμη, είχε γίνει γνωστός ως «Δράκος» και έτσι το μαγαζί του, σε αυτό το υπέροχα γραφικό ακρογιάλι, απέκτησε το όνομα που το συνοδεύει μέχρι σήμερα.

Μια οικογενειακή γαστρονομική εμπειρία

Το Ακρογιάλι του Δράκου είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που τιμά τη γαστρονομική παράδοση της Λέσβου, χρησιμοποιώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες, φρέσκα τοπικά προϊόντα και μοναδικές συνταγές. Από τα τραγανά, χειροποίητα μπουρεκάκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, μέχρι τους λαχταριστούς θαλασσινούς μεζέδες που συνοδεύουν ιδανικά ένα ποτήρι αυθεντικό λεσβιακό ούζο, κάθε πιάτο κρύβει μέσα του μεράκι και παράδοση. Η κυρία Στρατούλα, η ψυχή της κουζίνας, ξυπνά από τα χαράματα για να ετοιμάσει σουγάνια, ντολμαδάκια και μια ολόκληρη γκάμα αυθεντικών λεσβιακών γεύσεων. Ακόμη και οι απλές βραστές φασόλες αποκτούν άλλη διάσταση, χυλωμένες όσο πρέπει και φτιαγμένες με αγάπη και προσοχή.

Μια ατμόσφαιρα βγαλμένη από καρτ ποστάλ

Όποιος επισκεφθεί το εστιατόριο, θα απολαύσει το γεύμα του δίπλα στη θάλασσα, με τους γλάρους να πετούν χαμηλά και τον κόλπο της Γέρας να δημιουργεί το ιδανικό σκηνικό. Τα μεσημέρια, με το χρυσαφένιο φως να λούζει το ακρογιάλι, θα νιώσετε πως βρίσκεστε σε ένα ονειρικό σημείο της Λέσβου, όπου η γεύση και το τοπίο γίνονται ένα.

Γεύσεις που ξεχωρίζουν

Στις κορυφαίες επιλογές του μενού ξεχωρίζουν:Το τζατζίκι με αβοκάντο, μια αναπάντεχη αλλά απολαυστική γευστική εμπειρία,τα φρέσκα ψάρια και καλαμάρια, καλοψημένα και ζουμερά. Η προβατίνα στα κάρβουνα, που ψήνεται υπομονετικά και αναδεικνύει την τέχνη του ψησίματος. Και βέβαια η παστή τους λακέρδα που λιώνει στο στόμα, με ιδανική ισορροπία αλατιού και μια ελαφριά, δροσερή επίγευση που κάνει κάθε μπουκιά απολαυστική. Σερβιρισμένη με λίγες σταγόνες φρέσκου λεμονιού και εξαιρετικό ελαιόλαδο, αποτελεί τον τέλειο μεζέ για ούζο, φέρνοντας στο τραπέζι τη γεύση και το άρωμα της αληθινής θαλασσινής παράδοσης της Λέσβου. Ο Θοδωρής και η Μάλαμα ξέρουν πώς να μετατρέπουν κάθε γεύμα σε αληθινή απόλαυση.

Ένας προορισμός για όσους αγαπούν το καλό φαγητό

Αν για εσάς η γαστρονομία δεν είναι απλώς μια διαδικασία, αλλά μια εμπειρία γεμάτη αρώματα, γεύσεις και συναισθήματα, τότε Το Ακρογιάλι του Δράκου είναι ο απόλυτος προορισμός στη Λέσβο. Μια επίσκεψη αρκεί για να το διαπιστώσετε.

Τηλ : 2251 093012