Search

Αγροτικός-Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου: Προϊόντα αναλλοίωτα στον χρόνο

Ο Μεσότοπος είναι ένα χωριό με παράδοση στην καλλιέργεια της γης, την κτηνοτροφία και τη θάλασσα. Γενιές τώρα, κάθε οικογένεια παρασκευάζει τα δικά της γαλακτοκομικά προϊόντα: φέτα, λαδοτύρια, κεφαλοτύρια, μυτζήθρα, αλλά και βούτυρο, αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα.  

Βασικό διατροφικό στοιχείο, άλλωστε, της γαστρονομικής κουλτούρας της δυτικής Λέσβου αποτελούσε ανέκαθεν το γάλα και τα παράγωγά του, δημιουργώντας με την ανθρώπινη εμπειρία  μοναδικές παραδοσιακές νοστιμιές και προϊόντα με μοναδική γεύση! Μια γεύση που έμεινε αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων, παρά τον εκσυγχρονισμό των κτηνοτρόφων στη σημερινή τους μορφή.

Οι κτηνοτρόφοι του Μεσοτόπου και των άλλων γραφικών χωριών της δυτικής Λέσβου -όπως η Άγρα,, η Ερεσός, η Άντισσα και το Σίγρι, έχοντας στα χέρια τους ένα ισχυρό όπλο, το γάλα τους -ένα αγνό, καθαρό και δυνατό προϊόν, ένωσαν τις δυνάμεις τους κάτω από την ομπρέλα του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου, που ιδρύθηκε το 1923.

Από αυτή τη βάση και με γάλατα της περιοχής συνέχισε την παράδοση ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, της περιοχής, ένας από τους πιο δραστήριους πανελλαδικά που εμπλουτίζει τους κωδικούς του συχνά με νέα προϊόντα τα οποία πλέον μπορούν οι Λέσβιοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να τα βρίσκουν άμεσα και σε πολύ καλές τιμές.

Επιλέξτε ανάμεσα σε παραδοσιακές νοστιμιές και προϊόντα με μοναδική γεύση  που δημιουργούν μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία.