Βραβείo Μπότση για τα Πολιτικά και το Vintage: Νέα μεγάλη διάκριση για τον Λεσβιακό Τύπο

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Tο ειδικό βραβείο “Βλάσσης Σωκρατίδης” παρέλαβαν τα “Πολιτικά” και η εκδότρια της ιστορικής εφημερίδας Βαρβάρα Γκιγκιλίνη στο πλαίσιο της 36ης Απονομής των Δημοσιογραφικών Βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Το Ίδρυμα Μπότση βραβεύει κάθε χρόνο τους δημοσιογράφους, τα έντυπα, τα μέσα ενημέρωσης που σέβονται το δικαίωμα των πολιτών για ενημέρωση με μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα σήμερα στο Μέγαρο Σαρόγλου, Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ),Παπαλιό (Β’ Αντιπρόεδρο της ΕΔΙΠΤ) και Ελένη Χριστοδούλου (Σύμβουλο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της ΕΔΙΠΤ), η οποία μελέτησε τις υποψηφιότητες, λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική  διαδρομή (Δημοσιογράφου & Εντύπου), την ελληνική γλώσσα, τον πλουραλισμό της αρθρογραφίας, την απήχηση του εντύπου, καθώς και την  κοινωνική δραστηριότητα των υποψηφίων.

 

 

Η υποψηφιότητα που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία βάσει των προσκομισθέντων είναι της κας Βαρβάρας Γκιγκιλίνη για την εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΑ» της Μυτιλήνης.

Να θυμίσουμε πως η συγκεκριμένη διάκριση είναι η δεύτερη καθώς στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το 80 χρόνια της ΕΔΙΠΤ το Δεκέμβριο τιμήθηκαν 31 ιστορικά έντυπα της Ενώσεως, που έχουν συμπληρώσει 50 χρόνια κυκλοφορίας και πάνω, μεταξύ των οποίων και τα Πολιτικά! 

“Το σημερινό βραβείο που συνεχίζει την μεγάλη παράδοση του Λεσβιακού Τύπου σε μεγάλες διακρίσεις, έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τα Μέσα του Βορείου Αιγαίου που από το 2015 σηκώνουν το βάρος της κάλυψης, αυτής της ιστορικής μετακίνησης προσφυγών και μεταναστών. Χωρίς καμία βοήθεια, όπως τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα οι μικρές αυτές εφημερίδες με παρρησία και με κόστος, έγιναν φάροι ανθρωπιάς καθώς προσπάθησαν να γράψουν την αλήθεια ισορροπώντας ανάμεσα στο ανθρωπιστική δράση που πρόσταζαν οι συνθήκες αλλά και στις συνθήκες εκείνες που δημιουργούνταν από το εκάστοτε πολιτικό σύστημα.

Χωρίς καμία στήριξη, ο περιφερειακός Τύπος που δημιούργησε Σχολή δημοσιογραφίας εδώ στη νησί φθίνει και μαζί του κινδυνεύει να χαθεί και η αλήθεια της ιστορική στιγμής. Το βραβείο αυτό είναι μια ηθική υποστήριξη και μια υπενθύμιση ότι τα γραφόμενα μπορούν ακόμη να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο. Και η ομάδα μας επιμένει ρομαντικά σε αυτό ακόμη”. δήλωσε η Βαρβάρα Γκιγκιλίνη, 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Η Περιφέρεια καλεί τους… μαθητές στο Συλλαλητήριο!

Επομενο αρθρο

Σε συνάντηση στο…αεροδρόμιο: Αιφνίδιο τετ α τετ χθες των αιρετών στην Αθήνα με Θεοδωρικάκο