Το προωθητικό σποτ του Δήμου Λέσβου για τον Άγιο Βαλεντίνο τρώει “χυλόπιτα”.

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Έχουν αρχίσει πραγματικά και μας τρομάζουν οι αργίες, οι επέτειοι, οι γιορτές και οι μέρες που σημαίνουν “κάτι” που γιορτάζονται μαζικά και που ο Δήμος Λέσβου αποφασίζει να ικανοποιήσει το πόπολο διοργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις. Για να είμαστε δίκαιοι χαιρετίζουμε την όποια καλή κίνηση όπως για παράδειγμα τη δημιουργία του Lesvos Culture, της νέας σελίδας του Δήμου στο facebook για τον πολιτισμό.

Εκεί ήταν όμως που είδαμε για πρώτη φορά το προωθητικό βίντεο του Δήμου για τον Άγιο Βαλεντίνο, μια καθόλου τυχαία γιορτή για το νησί καθώς εκτός από πανέμορφες παραλίες και βουνά που προσφέρονται για ποδηλατικές και περιπατητικές διαδρομές, ιδιαίτερη κουζίνα, τον Μόλυβο, την Ερεσό, τα καφενεία, τα πανέμορφα χωριά, τα ορθόδοξα Μοναστήρια και τις εκκλησιές που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο πλήθος κόσμου, σε αυτό το νησί βρίσκονται και τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου.

Την περσινή χρονιά με το “The Island of Love” και μετά τη παπική επίσκεψη δόθηκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία  να διαφημιστεί ο…μακάβριος “θησαυρός” που βρίσκεται στο ναό της Θεοτόκου σε κεντρικό σημείο στην αγορά της Ερμού,  ένα “τυράκι” (ολίγον τι μπαγιάτικο) που προσφέρεται για τη προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού, δίνει ακόμη ένα ατού στη Λέσβο ως wedding destinatiοn ενώ, -γιατί όχι- μπορεί να μετατρέψει το νησί σε πόλο έλξης ερωτευμένων ζευγαριών που γουστάρουν το προσκύνημα οστών (not).

Ωστόσο αυτό που είδαμε μας έκανε να ξεχάσουμε οποιαδήποτε ερωτική διάθεση κι αν είχαμε. Ο Άγιος Θεράποντας, η Σαπφώ, ο Ελύτης, τα λείψανα του Αγίου, ζευγαράκια που κρατιούνται χέρι -χέρι, τριαντάφυλλα, ερωτικές επιστολές, ηλιοβασιλέματα, μια ιππήλατη άμαξα και η Δήμητρα Γαλάνη όλα σε ένα συγκλονιστικό power point με φωτογραφίες από το google και αισθητική που θυμίζει love memes δεκατριάχρονου, μια πανδαισία κακογουστιάς που χρεώνεται στο συνολικό πακετάκι των 20.000 ευρώ που στοιχίζουν μαζί οι φιέστες της Αποκριάς και του Αγίου των ερωτευμένων….

Δε θέλουμε να σας χαλάσουμε το ερωτικό mood εκεί στην Κουντουριώτη αλλά αν πραγματικά ο Δήμος Λέσβου έβγαινε ραντεβού με αυτό θα έτρωγε χυλόπιτα….

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Τον Οκτώβριο το μεγάλο Συνέδριο της ΕΦΑΛ για τις οχυρώσεις της Οθωμανικής περιόδου στο Αιγαίο

Επομενο αρθρο

H χορωδία Animato για τον Άγιο Βαλεντίνο