Το Molly’ s Bar του Μολύβου έγινε μινιατούρα!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:
“Το μπαράκι της καρδιάς μας”, ένα από τα κλασικά στέκια του Μολύβου που λειτουργεί αδιάκοπα από το 2005 στο πανέμορφο λιμάνι του χωριού έγινε μινιατούρα!  Το Molly’ s bar  έχει φανατικούς οπαδούς και ένας από αυτούς είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασαλάκης, λάτρης του Μολύβου και της Λέσβου,  ο οποίος πριν από χρόνια ξεκίνησε ένα πρότζεκτ αναπαράστασης βιβλιοπωλείων σε μινιατούρες μέσα σε τενεκεδάκια από μαστίχες Precious Drops – ELMA – Mastiha gum,! Μάλιστα πριν από καιρό δημιούργησε μια μινιατούρα για το βιβλιοπωλεία της αγαπημένης μας Βάλιας Book and Art αλλά και για το «Εστραβαγάριο», το μικρό βιβλιοπωλείο του Μολύβου, του Παναγιώτη.  Μετά όμως από προτροπή του ιδιοκτήτη του μαγαζιού και φίλου του Γιώργου Βλάχου (Tre Colore), αποφάσισε να κάνει μια εξαίρεση και για πρώτη φορά αντί για βιβλιοπωλεία να φτιάξει ένα …μίνι-μπαρ!
Έτσι το πανέμορφο μπαράκι, στολίδι του Μολύβου χώρεσε σε ένα τσίγκινο κουτάκι μαστίχας Precious Drops – ELMA – Mastiha gum, 6 x 10 εκατοστών μαζί με μια …μολυβιάτικη γάτα, από αυτές που ξαπλάρουν παντού στο χωριό αλλά και τον Γιώργο  να κάθεται απ’έξω από το μαγαζί! Για την ιδέα της κατασκευής που έγινε από ρετάλια υφάσματος, κομματάκια χαρτιού, ξύλου, σύρματος, με κόλλα στιγμής και με ακρυλική μπογιά  σημει.ωνει στο προφίλ του ο Γάννης Βασαλάκης:
“Όταν ξεκίνησα αυτό το μικρό προτζεκτάκι με την αναπαράσταση βιβλιοπωλείων σε μινιατούρες το είδα λίγο σαν χόμπι, λίγο σαν ψυχοθεραπεία. Πάντα έπιανα να φτιάξω άλλο ένα μόνο όταν ένιωθα ότι ήρθε ο καιρός για άλλο ένα. Ε, τις τελευταίες ημέρες ένιωσα αυτό το συναίσθημα και έβγαλα τα συμπράγκαλα από το ντουλάπι. Όμως πριν ασχοληθώ με ένα από τα βιβλιοπωλεία που έχω βάλει στη λίστα, είπα να κάνω ένα… εκτός σειράς. Το μικρό Μπαρ της Μόλλις (φωτογραφίες στα σχόλια) είναι ένα από τα κλασικά στέκια του Μολύβου, στο λιμανάκι του χωριού. Έχει θαμώνες κυρίως τουρίστες που επιστρέφουν κάθε χρονιά για να κάτσουν στη μπάρα του· ξένοι ήταν και οι ιδιοκτήτες του, μέχρι πριν λίγο καιρό που βγήκαν στη σύνταξη. Ο φίλος μου ο Γιώργος Tre Colore, αλάνι ροκάς κιθαρίστας, δάσκαλος μουσικής και κεφάτος μπαρτέντερ στo Molly’s Bar για πολλά χρόνια, το αγόρασε και το δουλεύει πλέον ο ίδιος. Με ζαχάρωνε καιρό τώρα για ένα τενεκεδάκι «αφιερωμένο» στο μπαράκι, αλλά του έλεγα «όχι», και «θα δούμε» και «κάντο βιβλιομπάρ και βλέπουμε».
Όμως τελικά η γοητεία του Μολύβου είναι ακατανίκητη και έτσι ο Γιάννης λύγισε μπροστά στην πρόκληση του Mollys bar και έφτιαξε αυτό το καταπληκτικό μπαράκι τσέπης!
Προηγουμενο αρθρο

Καρά Τεπές: Ο κίνδυνος της φωτιάς παραμένει…

Επομενο αρθρο

Ανεξέλεγκτη χωματερή, στην κοίτη του ποταμού: Παρέμβαση των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ σε Δήμο και Περιφέρεια.