Μπήκε ο θεμέλιος λίθος για τις φοιτητικές κατοικίες της Μυτιλήνης

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Τελετή κατά την οποία τέθηκε  ο θεμέλιος λίθος των Φοιτητικών Κατοικιών της πανεπιστημιακής μονάδας Μυτιλήνης, στην περιοχή Καλλιθέα πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το συγκρότημα των Φοιτητικών Εστιών Μυτιλήνης, αποτελεί έργο ύψιστης σημασίας και ανεγείρεται σε οικόπεδο δωρεάς του Κληροδοτήματος «Δ. Ραπτέλλη».

 Θα είναι δυναμικότητας 130 κλινών και θα αποτελείται από τέσσερα (4) κτήρια, με υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους, συνολικής επιφανείας ωφέλιμων χώρων περίπου τα 3.800 τμ. Ειδικότερα οι χώροι διημέρευσης καταλαμβάνουν συνολική επιφάνεια περίπου 2.150 τμ ενώ οι χώροι κοινωνικού τομέα αντίστοιχη επιφάνεια 630 τμ.

Τα τρία κτίρια (3) θα είναι αμιγώς δωμάτια φοιτητών, αλλά μαζί και με κοινόχρηστους χώρους, όπως κουζίνα, χώρο συνάντησης, υποστηρικτικούς χώρους στα υπόγεια κ.λπ.. Το τέταρτο κτήριο θα περιλαμβάνει κάποια μονόκλινα δωμάτια και κάποια διαμερίσματα έως δύο δωματίων, που θα προορίζονται για παντρεμένους φοιτητές ή επισκέπτες, καθώς και γραφεία διοίκησης, ιατρείο, μίνι μάρκετ, χώρο υποδοχής, χώρο συγκέντρωσης και χώρο πολλαπλών χρήσεων για διαλέξεις, εκθέσεις κ.λπ.

Τα κτίρια αυτά αποτελούν την πρώτη «κυψέλη» κάλυψης των αυξημένων αναγκών στέγασης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη  ενώ  αναμένεται μέχρι το τέλος του 2015,  το έργο να έχει ολοκληρωθεί και να παραδοθεί.

Προηγουμενο αρθρο

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επομενο αρθρο

Οι αναποφάσιστοι θα αποφασίσουν