Τάνγκο με φόντο τις ομορφιές της Λέσβου- “5th Lesvos Tango Marathon”!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

“Απαλός σαν χάδι, τοξικός σαν τον έρωτα στον ήλιο του μεσημεριού, σκληρός και επικίνδυνος σαν τροπικό δάσος”, είναι ο ρυθμός του τάνγκο και η γεύση που άφησε στην Ισιδώρα Ντάνκαν όταν επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αργεντινή. O ήχος του τάνγκο στην Ελλάδα θα ακουστεί για πρώτη φορά στις οπερέτες του Θεόφραστου Σακελλαρίδη και αργότερα θα ενσωματωθεί στο ελληνικό ρεπερτόριο με τα τραγούδια του Αττίκ και του Μιχάλη Σουγιούλ. Άλλοτε μέσα από τις μελωδίες του Τίτου Ξυρέλλη κι άλλοτε εναλλάξ με τα βαλσάκια που ξεσήκωναν τα ζευγάρια στις χοροεσπερίδες του Σάρλιζα Παλλάς, ή ακόμη και πιο”πειραγμένο” όπως παίζονταν από τις τοπικές ορχήστρες των χωριών, το τάνγκο θα κατακτήσει και τη Λέσβο μιας άλλης εποχής. Σήμερα στο νησί, το τάνγκο όχι μόνο ζει και βασιλεύει αλλά έχει μετατραπεί και σε ένα αρκετά δυνατό χαρτί του θεματικού τουρισμού που κάθε χρόνο προσελκύει εκατοντάδες χορευτές.

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που και φέτος το νησί μας θα υποδεχθεί κορυφαίους χορευτές του τάνγκο από όλο τον κόσμο. Πέρυσι υποδεχθήκαμε 120 χορευτές από 24 διαφορετικές χώρες, ένας αριθμός που θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερος “, λέει ο Αντώνης Φραντζής, εμπνευστής του “Lesvos Tango Marathon” που διοργανώνεται με επιτυχία για 5η συνεχόμενη χρονιά. “Πρόκειται για την Golden Edition του Μαραθωνίου που ξεκίνησε δειλά πριν από πέντε χρόνια. Σήμερα, μπορώ να πω ότι έχει κερδίσει το σεβασμό και την αναγνωρισιμότητα μεταξύ πολλών χορευτών από πολλές χώρες που επισκέπτονται τη Λέσβο για να χορέψουν με φόντο τις πανέμορφες τοποθεσίες του”, εξηγεί ο χορευτής και δάσκαλος του ταγκό που πριν από χρόνια οραματίστηκε μια Λέσβο να χορεύει στους ρυθμούς του”. 

Το σώμα έχει μνήμη 

“Χόρευα από παιδί, ό,τι κι αν άκουγα, όταν ήμουν έφηβος είχα κερδίσει και ένα σχετικό διαγωνισμό. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι το τάνγκο είναι αυτό που θέλω να κάνω, ό, τι είναι αυτό που μου αρέσει. Από τότε έκανα πολλά ταξίδια στην Αργεντινή. Και ο μοναδικός μου σκοπός μου ήταν αυτός: Να χορεύω και να μαθαίνω. Οπότε μοιραία μέσα από εκεί προέκυψε και η αναγκαιότητα δημιουργίας μιας ομάδας η οποία θα μπορούσε να γνωρίσει τους κανόνες του τάνγκο όχι από σπασμένο τηλέφωνο. Το τάνγκο θέλει μεγάλη προσοχή από τα πρώτα βήματα του ώστε να λάβει σωστά την πληροφορία το σώμα. Το σώμα μας έχει μνήμη. Οπότε αν κάποιος από την αρχή αποθηκεύσει μία λάθος κίνηση με μεγάλη δυσκολία θα αποβάλλει αυτή την κίνηση για να μάθει τη σωστή”.

“Στην αρχή με ενδιέφερε να μεταφέρω την πληροφορία εδώ σωστά ώστε να έχω και εγώ κάποιον να χορέψω! Μετά ήθελα να φτιάξω μια ομάδα που να που να βαδίζει με τον σωστό τρόπο”. 

 

Googλάρεις μιλόνγκα και κάνεις cabeceo 

Προτού όμως αποφασίσει να μεταδώσει τις γνώσεις του, ο ίδιος έκανε πολλά ταξίδια στο εξωτερικό και όπου κι αν πήγαινε χόρευε!”Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη κοινότητα. Ένα από τα πλεονεκτήματά του είναι ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή όπου κι αν βρεθείς να χορέψεις. Μπορείς σε οποιαδήποτε πόλη και να πας να γκουγκλάρεις για παράδειγμα που έχει μιλόνγκα κοντά σου και να πάρεις μέρος. Απλά θα πρέπει να συμπεριφερθείς με τους κανόνες της. Για παράδειγμα υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος που ζητάς τη ντάμα για χορό. Είναι ένα συγκεκριμένο σινιάλο με τα μάτια που λέγεται cabeceo. Με απλά λόγια, cabeceo είναι η μη λεκτική πρόσκληση ενός άνδρα σε μια γυναίκα να χορέψουν τάνγκο. Αυτό γίνεται για να υπάρχει το περιθώριο της άρνησης και να μην υπάρχει εξαναγκασμός. Είναι ένας κανόνας που πρέπει να τηρείται καθώς είναι στη διακριτική ευχέρεια της ντάμας να δεχτεί ή όχι”.

Το Event

Το Lesvos Tango Marathon πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής, του Υπουργείου Πολιτισμού και της περιφέρειας βορείου Αιγαίου ενώ είναι πάντοτε ενταγμένο στις εκδηλώσεις του λεσβιακού καλοκαιριού. Συνδυάζει κορυφαία ζευγάρια περφόρμερ που έρχονται και δίνουν εδώ τα σόου τους ενώ παράλληλα γνωρίζουν και το νησί. “Η ιδέα είναι να δημιουργεί στον επισκέπτη κάθε χρόνο μία διαφορετική παράσταση. Πρόκειται για μια ζωντανή διαφήμιση του νησιού”, λέει ο Αντώνης Φρατζής που έκανε το πάθος του επάγγελμα.

4/7 Marathon pre-party στην Μυτιλήνη

5,6,7 /7 οι βραδινές μιλόνγκες του Μαραθωνίου στο Τσαλίκης καφέ στην Πέτρα

6/7 μεσημέρι beach party στην παραλία της Πέτρας 

7/7 μεσημέρι beach party στην παραλία του Μολύβου στο Olive Press
8/7 μεσημέρι beach party στην παραλία της Ερεσού στο Parasol
8/7 βραδυ Survivor milonga στην παραλία της Πέτρας στο Mojo
9/7 βραδινή milonga Secret στην πόλη της Μυτιλήνης

 

 

Το ακριβό δεύτερο εισιτήριο 

” Δυστυχώς ένας μεγάλος αριθμός χορευτών συναντάει εγγενείς δυσκολίες για να έρθει στο νησί. Είναι μεγάλο κρίμα γιατί ο κόσμος που έρχεται για το τάνγκο είναι από ένα target group αρκετά κοσμοπολίτικο το οποίο συνδυάζει την αγάπη του για το χορό με την αναψυχή και τις διακοπές και έρχεται εν μέρει και για γνωρίσει το νησί. Έτσι έχουμε το φαινόμενο να φεύγουν όλοι από τη Λέσβο με ένα πλατύ χαμόγελο αλλά μέχρι να έρθουν αγανακτούν καθώς όπως γνωρίζεις υπάρχει το ακριβό δεύτερο εισιτήριο. Υπάρχουν υπάρχουν άνθρωποι που για να φτάσουν στην Αθήνα πληρώνουν τα μισά λεφτά που χρειάζονται για να πάνε από την Αθήνα στη Μυτιλήνη. Ευτυχώς έχουμε κάποιους χορηγούς ας πούμε όπως η Hellenic που μας κάνει μία έκπτωση 30%”.

 

Στο tango μπορεί να ερωτευτείς… μπορεί και όχι!

“Το tango ένας αισθησιακός χορός ο οποίος βγάζει έναν ρομαντισμό και ένα πάθος που πολύ συχνά παρεξηγείται. Αυτό το πάθος δεν είναι κατ’ ανάγκη ερωτικό αλλιώς θα ήμασταν άλλου τύπου κοινότητα! Φυσικά μέσα σε μία κοινότητα τάνγκο μπορεί να υπάρξει και έρωτας με τον ίδιο τρόπο μπορεί να ερωτευτεί κανείς όταν πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ της ένα καφέ αυτό μπορεί να συμβεί αλλά δεν είναι ο κανόνας. Αυτό που έλκει τον χορευτή είναι να απολαύσει το χορό μέσα από μέσα από μία τάντα, μία τετράδα δηλαδή κομματιών tango”.

Tango για όλες τις ηλικίες

Πρόκειται για έναν χορό που δεν έχει ηλικιακό περιορισμό. Tango μπορεί να χορέψουν όλες οι ηλικίες. Υπάρχουν άνθρωποι που ξεκινούν μετά τα 60. Δεν έχει να κάνει καθόλου με κριτήρια ηλικιακά, δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να πεις ότι δεν θα χορέψω με αυτή την κυρία επειδή είναι μεγάλης ηλικίας ή επειδή έχει περισσότερα κιλά. Υπάρχει μία ειλικρίνεια στη διασκέδασή του δεν είναι “Να χαμε να λέγαμε”. Δεν μπορείς εύκολα να κρυφτείς, να υποδυθείς. Αν είσαι και σε καλή ψυχική κατάσταση το αντιλαμβάνεται ο παρτενέρ σου αν όχι επίσης.

Τα χαρακτηριστικά του event

Χορέψτε σ’ενα πραγματικά ΔΙΕΘΝΕΣ tango event με ΞΕΝΟΥΣ για 6 μέρες & νύχτες, κάνοντας νέες φιλίες (85% πέρυσι οι ξένες συμμετοχές από 23 διαφορετικές χώρες)
 Γνωρίστε τον μαγικό ΜΟΛΥΒΟ & ΠΕΤΡΑ, την εξωτική ΕΡΕΣΟ χορεύοντας πάνω στην θάλασσα,στα πιο hot beach bar του νησιού,και όχι κλεισμένοι στον χώρο ενός ξενοδοχείου για όλο το event, καθώς & την λαμπερή ΜΥΤΙΛΗΝΗ στην πιο high τουριστικά εποχή για το νησί!
Οι 3 βραδινές milongas του Μαραθωνίου στο μοναδικό σε θέα στο Αιγαίο TSALIKIS COFFEE!!!
 Αποφασίστε εσείς ΕΛΕΥΘΕΡΑ για την διαμονή σας ανάλογα με το budget που διαθέτετε, αλλά & στην χαμηλότερη τιμή με το document της συμμετοχής σας!


 Επιδοτούμε την μετακίνηση σας με την Hellenic seaways από Πειραιά, Καβάλα, Λαύριο, Χίο, Σάμο, Λήμνο με 30% ΕΚΠΤΩΣΗ για κάθε θεση με το document της συμμετοχής σας!
 Πληρώστε ΜΟΝΟ την χορευτική σας συμμετοχή (αλλά & με δωρεάν μπουφέ στις βραδινές μιλονγκες του Μαραθωνίου), χωρίς επιβαρύνσεις ξενοδοχειακού φαγητού, και υποχρεώση διαμονής ( έχετε την ευκαιρία άλλωστε να γευθείτε όλη την γαστρονομία του νησιού μια και συμπίπτει η διοργάνωση μας με το Lesvos Food Festival)
 Ταξιδέψτε απ’ τις μουσικές επιλογές ενός ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΕΤ 8 tango djs που μόνο στην Ευρώπη έχετε την ευκαιρία να απολαύστε!
 ΔΕΙΤΕ μοναδικά SHOWS από εξαιρετικούς ξένους Performers που επίσης στην Ελλάδα δεν θα συναντήσετε, αλλά και χορέψτε μαζί τους, αφού το παρειστικο mood το επιτρέπει!
 Γίνετε κομμάτι του πιο COOL tango event της Ελλάδας, του 5th Lesvos Tango Marathon ” Noches del Mar” Golden Edition!!!

Προηγουμενο αρθρο

“Μετά…θέλουμε και τουρισμό”

Επομενο αρθρο

Κυψέλη της τρίτης ηλικίας τα ΚΑΠΗ μας