Πρεμιέρα απόψε για το Symviosis Lesvos Arts Festival στο Αρχοντικό Γεωργιάδη

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Με τα έργα 18 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ανάμεσά τους των “δικών μας”, Γιώργου Σικομιτέλη, Γιώργου Ρούτση ,Φανης Αχειμαστου και Χρήστου Παπαχρίστου κάνει απόψε το ντεμπούτο του στο Αρχοντικό Γεωργιάδη το νέο φεστιβάλ του νησιού “Symviosis Lesvos Arts Festival”.

Η Ριτα, η Μέρσα, ή Έρη, ο Χάρης και η Λήδα μας προσκαλούν σε ένα  φεστιβάλ που έχει στόχο την προώθηση της διαπολιτισμικής ανταλλαγής και του διαπολιτισμικού διαλόγου, “μια ζεστή και ανοιχτή αγκαλιά “καλωσόρισμα” σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Ένα κάλεσμα να εξερευνήσουμε την τοπική κοινωνία, τα μέρη και τα χαρακτηριστικά της περιοχής, να επιδιώξουμε διαπολιτισμικές συνεργασίες, να παρακολουθήσουμε από κοντά την πραγματικότητα της κρίσης και να συμβάλλουμε στην δημιουργία ενός πολύχρωμου δημιουργικού κολάζ από όλο τον κόσμο”.

 

To φεστιβάλ που θα διαρκέσει ως τις 6 Αυγούστου με δρώμενα σε όλο το νησί  θα φιλοξενήσει
μουσικούς και μπάντες από διάφορα μέρη του κόσμου, εργαστήρια όλων των ειδών, εκθέσεις, πειραματικά και κλασσικά θεατρικά, έναν ξεχωριστό χώρο για χαλάρωση και απόλαυση του μοναδικού μέρους και των ανθρώπων του και όλα με ελεύθερη είσοδο

Οι εκθέσεις συνεχίζονται στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης Χαλίμ Μπέη την Παρασκευή όπου 12 Τούρκοι δημιουργοί εκθέτουν, παραβλέποντας την πολιτική κατάσταση στη χώρα τους και ενώνονται μαζί μας για να αποδείξουν ότι η Τέχνη δεν έχει σύνορα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα λάβει χώρα και ένα μεγάλο event έξω από τον χώρο του Αρχοντικού Γεωργιάδη όπου τέσσερις διεθνείς καλλιτέχνες Graffiti, ανάμεσά τους ο Alex Martinez, θα ζωγραφίσουν live για τρεις μέρες από τις 2-5 Αυγούστου ενώ ο χώρος θα πλημμυρίζεται από τον ήχο συναυλιών…

atitlo

.

13754358_1104471482956660_1820904909316300228_n
Επίσης μέσα στις ημέρες που ακολουθούν, στο Αρχοντικό Γεωργιάδη που άνοιξε τις πόρτες του στο φεστιβάλ μπορείτε να πάρετε μέρος δωρεάν στα εργαστήρια, που έχουν για σας ετοιμαστεί κάποια εκ των οποίων είναι τα εξής:

Puppets: Σε αυτό το εργαστήριο, θα δημιουργήσουμε μαριονέτες για να ερμηνεύσουμε εκ νέου παραδοσιακές ιστορίες που βασίζονται σε Μεσανατολίτικους μύθους και στην ελληνική μυθολογία. Με την καθοδήγηση της ομάδας Lon-art, οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες, χρησιμοποιώντας τις μαριονέτες που θα φτιάξουμε. Το εργαστήριο συνδυάζει το θέατρο, το χορό και τη μουσική.

Postcards: Αυτό το πρότζεκτ αποτελείται από διαδραστικά εργαστήρια, όπου θα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά ,να ανταλλάξουν μηνύματα μεταξύ τους. Για τα μηνύματα αυτά θα χρησιμοποιήσουμε χειροποίητες κάρτες οι οποίες θα σχεδιαστούν από τα ίδια τα παιδιά. Μέσα στις επόμενες μέρες, αυτά τα μηνύματα, θα ταξιδέψουν στα παιδιά που βρίσκονται μέσα στους προσφυγικούς καταυλισμους, ώστε να πραγματοποιηθεί μία επικοινωνία μεταξύ τους.

 

13715991_1723440554589255_4988316599895303400_n

 

Παράλληλα το φεστιβάλ φιλοξενεί μουσικά δρώμενα σε Πλωμάρι Ερεσό και Μυτιλήνη:

«Το μουσικό πρόγραμμα θα παρουσιάζεται διαφοροποιημένο στον κάθε τόπο, με κριτήρια που αρμόζουν στον χαρακτήρα του. Κατά την διάρκεια του SYMBIOSIS Lesvos Arts Festival προγραμματίζονται συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια, ανοιχτές συζητήσεις γύρω από το προσφυγικό ζήτημα και τις παρούσες μεταναστευτικές πολιτικές, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, δημιουργία λαϊκών αγορών με παραγωγούς της περιοχής, φεστιβάλ γεύσεων, επισκέψεις σε προσφυγικούς καταυλισμούς, εξορμήσεις στο νησί κ.α.

«Το SYMBIOSIS Lesvos Arts Festival είναι η απάντηση των ανθρώπων της τέχνης σε κάθε μορφή κοινωνικής αδικίας, καθώς είναι κοινή μας πεποίθηση ότι, μέσω αυτής, γκρεμίζουμε τα τείχη, ανοίγουμε τον διάλογο, προωθούμε την κατανόηση και δημιουργούμε ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των λαών της γης» μας λέει  η Λήδα Ασλανίδου, μέλος της οργανωτικής ομάδας του SYMBIOSIS Lesvos Arts Festival.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Προηγουμενο αρθρο

Ένα αρχαίο ελαιουργείο στο αίθριο του Μουσείου

Επομενο αρθρο

Η αύξηση των προσφυγικών ροών μετά το πραξικόπημα και η δημιουργία νέας δομής “έκτακτων περιστατικών”