Πώς η κοκκινοσκουφίτσα έγινε σκουφοκοκκινίτσα!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Η διάσημη ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας, όπως την ξέρουμε, αλλά και η ιστορία… αλλιώς, ιδωμένη από μια άλλη οπτική γωνία παρουσιάζεται από τις εκδόσεις Διόπτρα και το Book and Art στη Λέσβο. Η βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρίνα Γιώτη μαζί με το βιβλιοπωλείο της οδού Κομνηνάκη ετοιμάζουν για τις επόμενες ημέρες μια σειρά εκδηλώσεων για το παραμύθι της “Σκουφοκοκκινίτσας”, ένα βιβλίο που μιλάει για τον ρατσισμό στα κλασικά παραμύθια, τον σχολικό εκφοβισμό και τη φιλία. Ένα εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς που μαθαίνει στα παιδιά να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές και να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη…

Το book and Art που θα είναι και σήμερα το απόγευμα ανοιχτό για το κοινό του, υποδέχεται αρχικά την Μαρίνα Γιώτη την Παρασκευή στις 7.30μ.μ. Η συγγραφέας  θα αναλύσει τους τρόπους που μπορεί η φιλαναγνωσία να μπει στις τάξεις και στη ζωή μας ενώ την επόμενη μέρα στις 12.00 (Σάββατο) η “Σκουφοκοκκινίτσα” θα συναντηθεί με τους μικρούς αναγνώστες και το πρώτο παραμύθι της σεζόν θα ειπωθεί! Για το βιβλίο θα μιλήσουν η εκπαιδευτικός Δέσποινα Λημναίου και η Creative Director και σύμβουλος προσχολικής αγωγής Αγγελική Μακρίδου.  

Τι πραγματικά έγινε στο δάσος; Ποιος ήταν τελικά αυτός ο Κυνηγός και πώς βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή εκεί για να σώσει την Κοκκινοσκουφίτσα; Ήταν ο Κακός ο Λύκος τόσο κακός όσο νομίζουμε; Τι γύρευε η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα μόνη της στο δάσος; Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ, Φάνης ο Μπούφος, είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις του γνωστού παραμυθιού…

Γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα, αλλά και δυο όψεις τα νομίσματα…

605022

Τι έγραψαν για το βιβλίο

«Στην εποχή της αμφισβήτησης “γεννήθηκε” η Σκουφοκοκκινίτσα, ένα παραμύθι που προσπαθεί να μας μάθει να “διαβάζουμε” τα κρυφά μηνύματα πίσω από τις λέξεις».

Πόλκα Χατζηιωάννου-Σταθοπούλου, εκπαιδευτικός

«H Μαρίνα Γιώτη έρχεται για άλλη μια φορά να βάλει βάλσαμο στις παιδικές πληγές μου και να φωνάξει με τη Σκουφοκοκκινίτσα: Πίστευε και μη, ερεύνα! Δηλαδή το πιστεύεις ή δεν το πιστεύεις, σε κάθε περίπτωση ερεύνησέ το, ψάξε το, είναι φυσικό σου δικαίωμα!»

Θανάσης Ευθυμιάδης, ηθοποιός

«Η Σκουφοκοκκινίτσα είναι ένα εργαλείο για τους γονείς ώστε να “συστήσουν” στα παιδιά τους την έννοια της κριτικής σκέψης και με τη σειρά τους εκείνα σιγά-σιγά να μάθουν να τη δομούν από μόνα τους».

Σοφία Αντύπα, ψυχολόγος.

 Η συγγραφέας 

Η Μαρίνα Γιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Marketing και Καλές Τέχνες στο Georgetown University της Washington, DC όπου αποφοίτησε το 1997. Μέχρι το 1999 φοίτησε στο Pratt Institute στη Ν. Υόρκη σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας και εικονογράφηση από το οποίο αποφοίτησε με τιμητικές διακρίσεις.

Από το 2003 είναι βραβευμένη δημιουργική διευθύντρια και συνέταιρος στην εταιρία συμβούλων marketing, Sonar και πρόεδρος στο αθλητικό κέντρο Sunny Sports Club. Έχει τιμηθεί με το John Peter’s Publication Award από το Art Directors Club της Ν. Υόρκης και τα Διεθνή βραβεία Pentawards για τη δουλειά της.

Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η Στιγμούλα» και ακολούθησε «Η Στιγμούλα είναι δυνατή!» έναν χρόνο αργότερα από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Η “Σκουφοκοκκινίτσα” είναι το τρίτο της βιβλίο.

skoyfokokinitsa-invitation-book-art

Προηγουμενο αρθρο

Η βέρα ενος ζευγαριου που χαθηκε πριν από 37 χρόνια επεστρεψε στους ιδιοκτητες της μεσω facebook!

Επομενο αρθρο

Επιχείρηση καθαριότητας του βυθού από την Sea Shepherd στη Λέσβο.