Αν είσαι από αυτούς που θέλουν κάτι γρήγορο, νόστιμο και καθαρό, με αγνά υλικά της Λέσβου, τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα.
Παγωτό με γιαούρτι πρόβειο, μέλι δάσους και κεράσια Άγιάσου του σεφ Στράτου Ιωσηφέλλη– τόσο καλό που δεν χρειάζεται να νιώθεις τύψεις. Το φτιάχνεις στο άψε-σβήσε και το απολαμβάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
Υλικά
Για 2-4 μερίδες θα χρειαστείς:
- 500 γρ. Γιαούρτι Πρόβειο Άγρας το Ορεινό
- 80 γρ. Βιολογικό Μέλι Δάσους «ΜΕΛΙΣΣΆ» Άγρας Λέσβου
- 300 γρ. Κεράσια της Άγιάσου (χωρίς κουκούτσι)
Οδηγίες Εκτέλεσης
1. Προετοιμασία Κερασιών
- Πλύσιμο & Καθαρισμός: Ξέπλυνε καλά τα κεράσια και βγάλε τα κουκούτσια (και όχι να ψάχνεις για excuse για άλλο dessert…).
- Κατάψυξη: Βάλε τα κεράσια σε κατάψυξη μέχρι να παγώσουν – το secret μας για μια δροσερή υφή!
2. Ανακάτεμα & Μούλτισμα
- Μούλτης στην Υπηρεσία: Σε ένα μούλτη, πρόσθεσε το γιαούρτι, το μέλι και τα παγωμένα κεράσια.
- Μάστιχα: Αναλείο τα υλικά μέχρι να πάρεις μια ομοιόμορφη, βελούδινη μάζα παγωτού.
3. Ολοκλήρωση & Διακόσμηση
- Μεταφορά & Πρόσθετη Πράξη: Μετέφερε το μείγμα σε ένα μπολ και πρόσθεσε μερικά ακόμη κομμένα κεράσια για extra crunch και look.
- Κατάψυξη 2.0: Βάλε ξανά το μπολ στην κατάψυξη και ανάμειξε 1-2 φορές ενδιάμεσα για να μην συσσωρευτούν κρυστάλλοι.
4. Σερβίρισμα
- Τέλος: Σέρβιρε και απόλαυσε το δροσερό σου παγωτό χωρίς τύψεις – γιατί η ζωή είναι short και το dessert ακόμα πιο short!
Υλικά
Για 2-4 μερίδες θα χρειαστείς:
- 500 γρ. Γιαούρτι Πρόβειο Άγρας το Ορεινό
- 80 γρ. Βιολογικό Μέλι Δάσους «ΜΕΛΙΣΣΆ» Άγρας Λέσβου
- 300 γρ. Κεράσια της Άγιάσου (χωρίς κουκούτσι)
Οδηγίες Εκτέλεσης
1. Προετοιμασία Κερασιών
- Πλύσιμο & Καθαρισμός: Ξέπλυνε καλά τα κεράσια και βγάλε τα κουκούτσια (και όχι να ψάχνεις για excuse για άλλο dessert…).
- Κατάψυξη: Βάλε τα κεράσια σε κατάψυξη μέχρι να παγώσουν – το secret μας για μια δροσερή υφή!
2. Ανακάτεμα & Μούλτισμα
- Μούλτης στην Υπηρεσία: Σε ένα μούλτη, πρόσθεσε το γιαούρτι, το μέλι και τα παγωμένα κεράσια.
- Μάστιχα: Αναλείο τα υλικά μέχρι να πάρεις μια ομοιόμορφη, βελούδινη μάζα παγωτού.
3. Ολοκλήρωση & Διακόσμηση
- Μεταφορά & Πρόσθετη Πράξη: Μετέφερε το μείγμα σε ένα μπολ και πρόσθεσε μερικά ακόμη κομμένα κεράσια για extra crunch και look.
- Κατάψυξη 2.0: Βάλε ξανά το μπολ στην κατάψυξη και ανάμειξε 1-2 φορές ενδιάμεσα για να μην συσσωρευτούν κρυστάλλοι.
4. Σερβίρισμα
- Τέλος: Σέρβιρε και απόλαυσε το δροσερό σου παγωτό χωρίς τύψεις – γιατί η ζωή είναι short και το dessert ακόμα πιο short!