Παγωτό με πρόβειο γιαούρτι και μέλι Άγρας

Αν είσαι από αυτούς που θέλουν κάτι γρήγορο, νόστιμο και καθαρό, με αγνά υλικά της Λέσβου, τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα.

Παγωτό με γιαούρτι πρόβειο, μέλι δάσους και κεράσια Άγιάσου του σεφ Στράτου Ιωσηφέλλη– τόσο καλό που δεν χρειάζεται να νιώθεις τύψεις. Το φτιάχνεις στο άψε-σβήσε και το απολαμβάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

Υλικά

Για 2-4 μερίδες θα χρειαστείς:

  • 500 γρ. Γιαούρτι Πρόβειο Άγρας το Ορεινό
  • 80 γρ. Βιολογικό Μέλι Δάσους «ΜΕΛΙΣΣΆ» Άγρας Λέσβου
  • 300 γρ. Κεράσια της Άγιάσου (χωρίς κουκούτσι)

Οδηγίες Εκτέλεσης

1. Προετοιμασία Κερασιών

  • Πλύσιμο & Καθαρισμός: Ξέπλυνε καλά τα κεράσια και βγάλε τα κουκούτσια (και όχι να ψάχνεις για excuse για άλλο dessert…).
  • Κατάψυξη: Βάλε τα κεράσια σε κατάψυξη μέχρι να παγώσουν – το secret μας για μια δροσερή υφή!

2. Ανακάτεμα & Μούλτισμα

  • Μούλτης στην Υπηρεσία: Σε ένα μούλτη, πρόσθεσε το γιαούρτι, το μέλι και τα παγωμένα κεράσια.
  • Μάστιχα: Αναλείο τα υλικά μέχρι να πάρεις μια ομοιόμορφη, βελούδινη μάζα παγωτού.

3. Ολοκλήρωση & Διακόσμηση

  • Μεταφορά & Πρόσθετη Πράξη: Μετέφερε το μείγμα σε ένα μπολ και πρόσθεσε μερικά ακόμη κομμένα κεράσια για extra crunch και look.
  • Κατάψυξη 2.0: Βάλε ξανά το μπολ στην κατάψυξη και ανάμειξε 1-2 φορές ενδιάμεσα για να μην συσσωρευτούν κρυστάλλοι.

4. Σερβίρισμα

  • Τέλος: Σέρβιρε και απόλαυσε το δροσερό σου παγωτό χωρίς τύψεις – γιατί η ζωή είναι short και το dessert ακόμα πιο short!

Υλικά

Για 2-4 μερίδες θα χρειαστείς:

  • 500 γρ. Γιαούρτι Πρόβειο Άγρας το Ορεινό
  • 80 γρ. Βιολογικό Μέλι Δάσους «ΜΕΛΙΣΣΆ» Άγρας Λέσβου
  • 300 γρ. Κεράσια της Άγιάσου (χωρίς κουκούτσι)

Οδηγίες Εκτέλεσης

1. Προετοιμασία Κερασιών

  • Πλύσιμο & Καθαρισμός: Ξέπλυνε καλά τα κεράσια και βγάλε τα κουκούτσια (και όχι να ψάχνεις για excuse για άλλο dessert…).
  • Κατάψυξη: Βάλε τα κεράσια σε κατάψυξη μέχρι να παγώσουν – το secret μας για μια δροσερή υφή!

2. Ανακάτεμα & Μούλτισμα

  • Μούλτης στην Υπηρεσία: Σε ένα μούλτη, πρόσθεσε το γιαούρτι, το μέλι και τα παγωμένα κεράσια.
  • Μάστιχα: Αναλείο τα υλικά μέχρι να πάρεις μια ομοιόμορφη, βελούδινη μάζα παγωτού.

3. Ολοκλήρωση & Διακόσμηση

  • Μεταφορά & Πρόσθετη Πράξη: Μετέφερε το μείγμα σε ένα μπολ και πρόσθεσε μερικά ακόμη κομμένα κεράσια για extra crunch και look.
  • Κατάψυξη 2.0: Βάλε ξανά το μπολ στην κατάψυξη και ανάμειξε 1-2 φορές ενδιάμεσα για να μην συσσωρευτούν κρυστάλλοι.

4. Σερβίρισμα

  • Τέλος: Σέρβιρε και απόλαυσε το δροσερό σου παγωτό χωρίς τύψεις – γιατί η ζωή είναι short και το dessert ακόμα πιο short!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ