Ντεμπούτο στο Μανταμάδο με τον “Κατά Φαντασίαν Ασθενή” του Μολιέρου

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Το ντεμπούτο της κάνει αυτό το Σαββατοκύριακο η θεατρική ομάδα του Μανταμάδου. Το θεατρικό εργαστήρι του Παναγιώτη Σταθόπουλου ηθοποιού, Απόφοιτου Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου και εμψυχωτή της ομάδας της Commedia Del Arte στη Μυτιλήνη, απέδωσε καρπούς και το αποτέλεσμα ήταν ο …Μολέριος να πάει στον Μανταμάδο.

Από τον Οκτώβρη η ομάδα του Μανταμάδου που αποτελείται από εννέα άτομα, τα περισσότερα από τα οποία θα ανέβουν για πρώτη φορά στη σκηνή, έκαναν πρόβες στο έργο του Μολιέρου το οποίο θα ανέβει στο Πολυκέντρο Μανταμάδου (Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Αυγούστου) στις 9μ.μ. Στο εργαστήρι του Παναγιώτη Σταθοπολου η ομάδα εξασκηθηκε στον αυτόσχεδιασμό, στη σωματική κίνηση, στον ρυθμό, τον λόγο και την ορθοφωνία.

Ο κατά φαντασίαν ασθενής (Γαλλ. Le malade imaginaire) είναι το τελευταίο δημιούργημα του διάσημου συγγραφέα και παίχτηκε για πρώτη φορά στο Παλαί-Ρουαγιάλ, στις 10 Φεβρουαρίου του 1673. Κατά ιστορική ειρωνεία, ο Μολιέρος κατέρρευσε επί σκηνής στην τέταρτη παράσταση του έργου και πέθανε μετά από λίγες ώρες. Αποτελείται από τρεις πράξειςΟ Αργκάν είναι ένας υποχόνδριος και φιλάργυρος ηλικιωμένος. Αισθάνεται συνεχώς άρρωστος, αν και στ’ αλήθεια δεν έχει τίποτα. Αδυνατεί να ακολουθήσει τις υποδείξεις των γιατρών και εκείνοι τον εκμεταλλεύονται. Θέλει να παντρέψει την κόρη του, Αγγελική, με ένα γιατρό προκειμένου να έχει δωρεάν ιατρική φροντίδα, αλλά εκείνη είναι ερωτευμένη με τον Κλεάνθη.  Ο αδελφός του, Βεράλδος, σε συνεργασία με την υπηρέτρια του Αργκάν, Τουανέττα, θα προσπαθήσει να τον “θεραπεύσει” από τις φαντασιοπληξίες του. Τον πείθουν να παραστήσει το νεκρό ώστε να ανακαλύψει ποιος πραγματικά τον αγαπάει και του είναι πιστός. Θα αποδειχθεί τελικά ότι η δεύτερη σύζυγός του, Βελίνα, κυνηγούσε μόνο την περιουσία του ενώ η κόρη του τον αγαπούσε πραγματικά. Μετά τη “νεκρανάστασή” του, ο Αργκάν θα επιτρέψει στην Αγγελική να παντρευτεί τον άντρα που θα επιλέξει εκείνη.

Συντελεστές:

Παίζουν- Αργκάν – Κατερίνα Σαραντινού Τουανέτ -Νικολέτα Ευαγγέλου Ανζελίκ -Ευθυμία Σταμάτη Μπελίν -Φωτεινή Κοντάρα Μπονφουά,Μπεράλντ -Μαρία Γιαννίκα Κλεάντ -Φανή Σαραντινού Λουιζόν,Πυργκόν -Μάγδα Κουτρέλλη Κος Ντιαφουαρύς -Αθηνά Σουλουγάνη Τομά Ντιαφουαρύς – Ελένη Γροσομανίδου
Σκηνοθεσία,Διδασκαλία Υποκριτικής -Παναγιώτης Σταθόπουλος

Η Είσοδος είναι ελεύθερη

 

Προηγουμενο αρθρο

Έτοιμος ο Βέρρος! Οι Αντιδήμαρχοι και οι προτάσεις του Νέου Δήμου

Επομενο αρθρο

“Το πιο σύντομο ποίημα στον κόσμο”… γυρίζεται στη Λέσβο! Το Film Office και οι δυνατότητες ενός νησιού