Μια πολύχρωμη “Symbiosis” στη Λέσβο: Το φεστιβάλ συνεχίζεται…

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Το φεστιβάλ που ξεσήκωσε την Μυτιλήνη με τους ήχους, τα χρώματα και τη ζωντάνια του,τώρα μετακομίζει  στην Ερεσό και το Πλωμάρι!

Το Symbiosis Lesvos Arts festival ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 26 Αυγούστου.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί πληθώρα συναυλιών στην κεντρική σκηνή του Αρχοντικού Γεωργιάδη, καθώς και Dj sets. Η μουσικές εκδηλώσεις παρουσιάζουν διαφορετικά μουσικά στύλ και σκοπό έχουν να προβάλλουν την διαπολιτισμικότητα και το φιλόξενο και πλούσιο χαρακτήρα του νησιού. Ενδεικτικά αναφέρονται τα συγκροτήματα Clownest Orchestra, African Heritage, Rusty Nail, All Weather Band, Bandista, Gianni Denitto και οι Dj George, Dj Costa Rico, Dj Jephl. Υπεύθυνη για την οργάνωση και πραγματοποίηση των συναυλιών είναι η ψυχολόγος και διοργανώτρια κα Έρη Νικολαίδου.

al_raseef_modal

 

Συνεχίζονται…

Στην πόλη της Μυτιλήνης έχουν πραγματοποιηθεί εγκαίνια τριών εικαστικών εκθέσεων. Η ομαδική έκθεση στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, όπου εκθέτουν Έλληνες καλλιτέχνες του νησιού και του εξωτερικού θα διαρκέσει έως 16 Αυγούστου. Η δεύτερη ομαδική έκθεση, όπου συμμετέχουν 12 Τούρκοι καλλιτέχνες διεθνώς αναγνωριμένοι, λαμβάνει χώρα στην Πινακοθήκη Μυτιλήνης (Χαλίμ Μπέη) και θα κλείσει τις πόρτες της στις 20 Αυγούστου. Επίσης στο προσφάτως ανακαινισμένο κτήριο του Μωσαικού Πολιτιστικού κέντρου παρουσιάζεται έκθεση φωτογραφίας της φωτογράφου Alessandra Pagani που θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Αυγούστου. Παράλληλα με τις εκθέσεις πραγματοποιήθηκε τοιχογραφία έξω απο το Αρχοντικό Γεωργιάδη, με προσκεκλημένους καλλιτέχνες τους Alex Martinez, Billy Gee και Τριαντάφυλλο Αλεξίου. Τέλος ο Κος Τάνερ Γκιουβέν, καλλιτέχνης από την Τουρκία, προσεκλήθη από το δήμαρχο Μυτιλήνης Κο Γαληνό, να πραγματοποιήσει τοιχογραφία στο παλιό Δημαρχείο Μυτιλήνης.

graffiti

Δύο ακόμα εκθέσεις είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό κέντρο Ερεσσού(φωτογραφίες της Emine Berkan) και στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου(ζωγραφική της Καίτης Μεσσηνέζη), στις 9 και 21 Αυγούστου αντίστοιχα. Υπεύθυνη των όλων των εκθέσεων και τοιχογραφιών είναι η εικαστικός, Art Curator και δασκάλα Ashtanga Yoga κα Μέρσα Αναστασιάδου.

Η κα Ρίτα Νικολαίδου, ηθοποιός και σκηνοθέτης είναι διοργανωτής των θεατρικών παραστάσεων και κουκλοθέατρου.

Ο κος Χάρης Γενιτσαριώτης, φωτογράφος και video editor, αναλλαμβάνει την υποδοχή και φιλοξενεία των καλλιτεχνών και του κοινού.

Τέλος η κα Λήδα Ασλανίδου, media manager και δημοσιογράφος, πραγματοποιεί συνεντεύξεις και αναλλαμβάνει τη δημοσιότητα.

Προηγουμενο αρθρο

“ΝΑΙ στον ποιοτικό τουρισμό!” Οι άνθρωποι του ΔιΦεΜΜ ανοίγουν τα χαρτιά τους λίγες μέρες πριν την έναρξη του.

Επομενο αρθρο

“[ohne] Titel — εικονικές αυτοβιογραφίες”: Η Αλήθεια του Μιχάλη Σιφναίου