Λέσβος γη του τόπου μας: 8σέλιδο ένθετο-αφιέρωμα των Πολιτικών στη “Λέσβο” της Ελένης Μουστάκα

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Η  Ελένη Μουστάκα είναι απόφοιτη του τμήματος Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.  Η διπλωματική της εργασία αποσκοπεί στην έκφραση και επικοινωνία της ταυτότητας της Λέσβου και της πόλης της Μυτιλήνης. Οδηγός και πηγή έμπνευσης για το δημιουργικό της εργασίας αποτέλεσαν σε μεγάλο βαθμό δημοσιεύματα από την εφημερίδα Πολιτικά αλλά και από το περιοδικό Vintage Lesvos και αυτό μας τιμά ιδιαιτέρως. Γι αυτό τον λόγο αυτή την εβδομάδα φιλοξενούμε ένα οχτασέλιδο ειδικό αφιέρωμα σε αυτή την καταπληκτική δουλειά, μια συλλεκτική έκδοση, ένθετη στην εφημερίδα της Κυριακής. 

Οι δυο εργασίες που έχει κάνει είναι εικονογραφημένες εκδόσεις που στοχεύουν στη γεφύρωση της ιστορικότητας του τόπου με την κοινωνική πραγματικότητα του σήμερα, μέσα από μια φρέσκια και διαφορετική σχεδιαστική απόδοση που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις.

Συμπεριλαμβάνει και αναδεικνύει όλα εκείνα τα επιμέρους χαρακτηριστικά (ντοπιολαλιά, τόποι, αισθητική) που καθιστούν το νησί μοναδικό, με τρόπο ιδιαίτερο και χιουμοριστικό.

“Μεγαλωμένη στη Μυτιλήνη, η Λέσβος ανέκαθεν αποτελούσε πηγή έμπνευσης για μένα. Τα βιώματα πολλά, η αγάπη για το νησί μεγάλη, γι’ αυτό και αποφάσισα με αφορμή τη διπλωματική μου εργασία να δημιουργήσω κάτι σχετικά με τον τόπο μου. Είναι ένα μέρος με πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες τις οποίες θέλησα να αποτυπώσω και να αναδείξω έχοντας ως στόχο τη δημιουργία μιας νέας εικόνας για τον τόπο και τον επαναπροσδιορισμό του ως τουριστικό προορισμό. Οι απέραντες κατάφυτες εκτάσεις του, τα αρχοντικά κτίρια που βρίσκονται διάσπαρτα στην πόλη και τους οικισμούς, τα ταβερνάκια με τις απίστευτες τοπικές συνταγές είναι μόνο μερικές από τις αγαπημένες μου αναφορές”

Προηγουμενο αρθρο

Ψυχολογικές προσεγγίσεις: Παιδιά, γονείς, σχολείο και ρατσισμός.

Επομενο αρθρο

Σοφία Σακοράφα: “Το προσφυγικό δεν είναι κυρίως ζήτημα Ελλάδας και Τουρκίας”