Search

Λάκης Παπαδόπουλος: “Για να πάει καλά η σχέση πρέπει να πεις…παραδίνομαι!”

Πετύχαμε τον Λάκη Παπαδόπουλο να πίνει το καφεδάκι του στη Μυτιλήνη όπου βρίσκεται με αφορμή την αποψινή του εμφάνιση στο Δημοτικό Θέατρο μαζί με τα “Φώτα απέναντι” και τον Τάκη Σωτηρχέλλη. Ο λόγος που τον έφερε για άλλη μια φορά στον τόπο καταγωγής του, είναι ο έρωτας, καθώς η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον ‘Αγιο Βαλεντίνο της Μυτιλήνης”. Ο φτερωτός θεούλης μονοπώλησε και την σύντομη κουβέντα μας ενώ ο “Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ”, ως γνήσιος Μυτιληνιός που δεν μασάει τα λόγια του μας είπε την αλήθεια για τον έρωτα της ζωής του που είναι η μουσική αλλά και για το το “σωστό” φύλο που δεν είναι άλλο από τη γυναίκα.

-Ο έρωτας, που είναι και ο  λόγος που σε έφερε στο νησί,  έχει σπουδαία θέση στα τραγούδια σου. Από τη μία έχεις γράψει το  «Για να σε εκδικηθώ», έναν απόλυτο ερωτικό ύμνο και από την άλλη το «Έφυγε η γυναίκα μου απ΄ το σπίτι»…

Ε, κάπου εκεί στη μέση είναι και η αλήθεια. Χρειάζεται και το πάθος, χρειάζεται και το διάλειμμα. Το δεύτερο για να ζοριζόμαστε λίγο για να σφίγγουν οι… και για να καταλάβουμε και τι τρέχει και με τον εαυτό μας. Αν όμως δεν υπάρχει πάθος δεν υπάρχει τίποτα.

Είναι ο έρωτας ο λόγος που ξυπνάμε το πρωί;

Ο έρωτας είναι ο λόγος που δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ.

Η μουσική είναι έρωτας ; Απόψε τι θα ακούσουμε; 

Η Μουσική είναι ο έρωτας της ζωής μου. Και χαίρομαι που είμαι απόψε εδώ και συναντώ πάλι αυτούς τους ωραίους μουσικούς που έχουν επίσης έρωτα με τη μουσική. Απόψε θα ακούσουμε διάφορα …πασαλείμματα από τα τραγούδια μου και ερωτικά και κοινωνικά. Με τους μουσικούς εδώ του νησιού τα πάμε πολύ καλά. Είναι παιδιά όπως ο Νίκος(Καξιρής) που τα αγαπώ ιδιαιτέρως.

Δεν το γνώριζα αλλά έμαθα ότι η καταγωγή του πατέρα σου είναι από το Πλωμάρι…

Όχι μόνο! Όλη η οικογένεια του πατέρα μου είναι από το Πλωμάρι αλλά και στη Μυτιλήνη έχω συγγενείς και κάποιους  στην Αγιάσο. Μόλις πέρυσι γνώρισα τον δεύτερο ξάδερφό μου που είναι εδώ στην Μυτιλήνη. Είναι η τέταρτη φορά που έρχομαι και το γουστάρω πολύ. Βλέπω Λάκηδες παντού! Βλέπω μούρες που μου μοιάζουν ιδιαίτερα. Αναγνωρίζω τον εαυτό μου στους Μυτιληνιούς. Ξέρεις, οι Μυτιληνιοί έχουν μια τρέλα. Αλλά είμαστε πολύ σοβαρά άτομα. Και οι γυναίκες έχουν το πάνω χέρι, Θυμάμαι παλιά όταν μέναμε στο ενοίκιο με τον πατέρα μου, είχαμε μια σπιτονοικοκυρά, Μυτιληνιά που δεν έβαζε γλώσσα μέσα!

-Είναι όντως μία από τις τελευταίες  μητριαρχικές κοινωνίες, το συναντάς κυρίως στις ηλικιωμένες κυρίες…

Α, έπαθα πλάκα.  Στο αεροδρόμιο όταν κατέβηκα ένας κύριος μου έδωσε χειραψία κανονική. Είχε δύο παιδάκια και δίπλα στεκόταν η γυναίκα του. Με χαιρετάει κι αυτή και κόντεψε να μου σπάσει το χέρι! Οι Μυτιληνιές είναι πολύ δυναμικές…

Τελικά στον έρωτα πρέπει να χει κάποιος το πάνω χέρι;

Εμένα μου αρέσει να χει τον πρώτο ρόλο η γυναίκα. Άλλωστε για να πάει καλά η σχέση πρέπει να σηκώσεις τα χέρια ψηλά και να πεις παραδίνομαι! Το γνωρίζω και το προτείνω κιόλας. Αν αγαπάς τον σύντροφό σου σηκώνεις τα χέρια ψηλά.  Εκείνος θα κουραστεί πιο πολύ από εσένα, θα το δεις. Αλλά το σωστό το φύλο είναι η γυναίκα. Εκείνη ξέρει πιο καλά αυτό το παιχνίδι,πέρα από τους εγωισμούς και την φιλαρέσκεια”…

 

Ο “Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ” εμφανίζεται απόψε στο Δημοτικό Θέατρο όπου η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ την Δευτέρα στο club “Πειρατές” θα δώσει μια μοναδική συναυλία για τους φίλους της λέσχης Harley Davinson Πειρατές (10 ευρώ με ποτό).