Και ο Steffen Streich στο TEDxLesvos! Την Κυριακή στο Δημοτικό θέατρο

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Λίγες ημέρες μένουν μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και το TEDxLesvos, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με θέμα «Οδύσσειες & Ιθάκες» και παρουσιάστρια την Κατερίνα Γκαγκάκη. Τι θα ζήσουν όμως οι θεατές του event;

Οι πόρτες του Δημοτικού Θεάτρου θα ανοίξουν για το κοινό στις 10.00, μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης, η οποία είναι χωρισμένη σε τέσσερα μέρη. Κατά την διάρκεια του TEDxLesvos στη σκηνή θα «παρελάσει» ένα μείγμα ομιλητών, που συνδυάζει την Επιστήμη, την Πολιτική, την Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα, με την Τέχνη, τον Αθλητισμό, την Ιστορία άλλα και τη σύγχρονη καθημερινότητά μας και τον Ακτιβισμό. Τις ομιλίες αυτές θα πλαισιώσουν βίντεο από ομιλίες του TED, όπως επίσης και θεατρικά και χορευτικά δρώμενα από τοπικές ομάδες, εμπνευσμένα από το κεντρικό θέμα του φετινού TEDxLesvos.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξουν, επίσης, τρία διαλείμματα 30 έως 60 λεπτών, που θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό να… «επεξεργαστεί» όλα όσα άκουσε στο μέρος, που προηγήθηκε, και να συναντήσει άλλους θεατές ή ακόμα και ομιλητές. Επιπλέον, στα διαλείμματα οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν Q&A sessions με τους ομιλητές ή να συμμετάσχουν σε workshops δημιουργικότητας. Θα προσφέρονται επίσης, καφές, νερό και άλλα ροφήματα, ενώ θα υπάρξει και ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα.

Στόχος της ομάδας του TEDxLesvos είναι να κρατά συνεχώς το κοινό σε μια δημιουργική εγρήγορση, διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για να ζήσουν μια εμπειρία, που θα χαραχτεί στη μνήμη τους!

Ανάμεσα στους ομιλητές και ο Steffen Streich ο ποδηλάτης που με το άσβεστο πάθος του μας έκανε υπερήφανους για άλλη μια φορά στο φετινό Trans Am.

Ο Steffen Streich γεννήθηκε το 1969 στην ανατολική Γερμανία και μετακόμισε πριν από αρκετά χρόνια από το Μόναχο της Γερμανίας στη Λέσβο. Επέλεξε να μένει μόνιμα με τη γυναίκα του Ρεγκίνα σε ένα μικρό χωριό στη βόρεια Λέσβο, στη Στύψη, για να έχουν μία ζωή πιο κοντά στη φύση και στενή επαφή με μία διαφορετική κουλτούρα, τη μεσογειακή. Είναι αθλητής ποδηλασίας με πολλές συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες μεγάλων αποστάσεων και από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με το άθλημα της ποδηλασίας στη Λέσβο.

Έχει ποδηλατήσει σε brevet σε πολλά μέρη της Ελλάδας, έχει συμμετάσχει σε ultradistance αγώνες selfsupported στην Κύπρο, στο Παρίσι-Βρέστη-Παρίσι (1.200 χλμ) και στο transcontinental Λονδίνο – Κωνσταντινούπολη (3.600 χλμ). Τον Οκτώβριο του 2015 διέσχισε στη Νότια Αφρική, 2800 χλμ μέσα σε 8 μέρες 19 ώρες και 28 λεπτά και βγήκε πρώτος στους αγώνες Trans Africa 2015 καταρρίπτοντας και το ρεκόρ καλύτερου χρόνου του αγώνα. Τον Ιούνιο του 2016 βγήκε δεύτερος στον αγώνα Transamerica διασχίζοντας την Αμερική από την ανατολή (Astoria) στη δύση (Yorktown) σε 18 μέρες, 2 ώρες και 18 λεπτά (7.000 χλμ). Τα έξοδα για τους αγώνες και τον εξοπλισμό του ο Steffen τον καλύπτει απολύτως από δικούς του πόρους, διατηρώντας απόλυτη ανεξαρτησία στις επιλογές του.

Ο Steffen έχει επιλέξει να είναι Έλληνας. Αγαπάει πολύ τον τόπο που ζει, είναι σε καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους της Λέσβου και νοιώθει ευγνώμων για όσα του έχει προσφέρει αυτό το νησί και αυτή η χώρα. Σε ένδειξη σεβασμού και ανταπόδοσης φοράει πάντα την σημαία της Ελλάδας σε όποιο αγώνα τρέχει και το διακριτικό των ποδηλατών της Λέσβου.

 

Προηγουμενο αρθρο

Η Νένα Γαλανίδου ανάμεσα στους ομιλητές του TEDxLesvos!

Επομενο αρθρο

Η Λέσβος μετράει τις πληγές της απο την νεροποντή.Μεγάλη η έκταση της καταστροφής στον Μεσότοπο