Search

Κατερίνα Γκαγκάκη: “Οι ρυτίδες δεν είναι φίλες μου”

Ειλικρινής, με απίστευτο χιούμορ και πραγματικά όμορφη, ακόμη και χωρίς ίχνος από μακιγιάζ. Σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή και σε κάνει να αισθάνεσαι ότι την ξέρεις χρόνια. Η Κατερίνα Γκαγκάκη, μίλησε στο “Celebrity Reporter” και στη Δώρα Πάμπουλου για την τηλεόραση και την καριέρα της,  τον έρωτα και τον γάμο,τον χρόνο και την εξωτερική της εμφάνιση κι εμείς μάθαμε τα πάντα  για τη λαμπερή Μυτιληνιά που φώτισε την βραδιά της παρουσίασης του “Vintage Lesvos”. Η Κατερίνα Γκαγκάκη είναι πλέον μόνιμο μέλος της μεγάλης παρέας του Vintage καθώς με την παρουσίαση του περιοδικού σφραγίστηκε και η μόνιμη συνεργασία της με τη μοναδική έκδοση της ιδιαίτερης πατρίδας της…

 

Θα σας πάρω λίγο πίσω. Σπουδάσατε ψυχολογία, ωστόσο πήρατε τελικά ένα διαφορετικό δρόμο και σας κέρδισε ο χώρος του θεάματος και της τηλεόρασης… Πώς έγινε αυτό;
Η αλήθεια είναι ότι δεν με κέρδισε ο χώρος του θεάματος. Σπούδασα Ψυχολογία των μέσων και επικοινωνία, και θεωρώ ότι είμαι επικοινωνιολόγος. Το κομμάτι του θεάματος, είναι για μένα ένα χόμπι που προέκυψε στην πορεία, γιατί  η επικοινωνία είναι η δουλειά μου.

Θυμάστε την πρώτη φορά που εμφανιστήκατε στην τηλεόραση;
Ω ναι! Την θυμάμαι. Ήταν πριν από αρκετά χρόνια, μπορεί να ήταν το 1998 ή κάτι τέτοιο. Με καλέσανε σαν ψυχολόγο να συμμετάσχω ως καλεσμένη σε μια εκπομπή που παρουσίαζε ο Γιώργος Πολυχρονίου. Μάλιστα  πρέπει να πήγε αρκετά καλά, γιατί μετά με ήθελαν κάθε εβδομάδα να πηγαίνω, ωστόσο εργαζόμουν σε μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών τότε και αυτό δεν ήταν εφικτό.
Με δεδομένο τις σπουδές σας, έχετε το χάρισμα να ψυχολογείτε σωστά τους ανθρώπους που συναντάτε;
Κανένας δεν έχει το χάρισμα να ψυχολογεί πάντα σωστά τους άλλους. Η αλήθεια είναι ότι καταλαβαίνω αρκετά πράγματα, όμως το θέμα είναι ότι την στιγμή που γνωρίζουμε ένα άνθρωπο, τα προσωπικά μας συναισθήματα υπερβαίνουν την κρίση μας. Όσο και να μπορούμε με την λογική, τις σπουδές μας, τους κανόνες και τις θεωρίες να καταλάβουμε κάποια πράγματα, τα συναισθήματα μας μπορεί να μας οδηγούν αλλού.  Δηλαδή μπορεί να αναγνωρίζουμε κάποια αρνητικά στοιχεία στον άλλο αλλά να μην τα λαμβάνουμε υπόψη όπως θα έπρεπε.

 

CACHE_1920X1080_ANALOG_MEDIUM_86918_960072
Σας είδαμε φέτος στον ρόλο της παρουσιάστριας στο Like a star(της κυπριακής τηλεόρασης) 
Ναι! Το έκανα και αυτό! Δεν φανταζόμουνα ποτέ ότι θα με βλέπατε σε αυτό το ρόλο! (γέλια)
Τι ήταν αυτό που σας έπεισε να δεχτείτε αυτή την πρόταση;
Ο Γιώργος Χουλιάρας! Ήταν τόσο πειστικός, τόσο γλυκός, με έκανε και αισθάνθηκα τόσο ασφαλής, που είπα θα το δοκιμάσω. Και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, πλέον θεωρώ ότι πρέπει να δοκιμάζουμε στην ζωή μας διάφορα πράγματα.
Εκτός από το ρόλο της παρουσιάστριας, αναλάβατε και τον ρόλο της Συμβούλου Επικοινωνίας του Mega. Από την μέχρι τώρα εμπειρία σας, ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ Κυπριακής και Ελληνικής τηλεόρασης;
Οφείλω να ομολογήσω ότι στην Ελλάδα οι παραγωγές είναι πιο μεγάλες σε όγκο, σε κόστη και ανταγωνισμό. Πέρα όμως από αυτό το γεγονός, δεν θα έλεγα ότι βλέπω διαφορές όσον αφορά το επίπεδο. Το επίπεδο της τηλεόρασης θεωρώ ότι είναι πολύ ψηλό και στην Κύπρο.
Ο χώρος της τηλεόρασης σας συμπεριφέρθηκε πάντα καλά;
Ο χώρος της τηλεόρασης δεν είναι κάποιο τέρας το οποίο μπορεί να φάει κάποιον ή να τον καταστρέψει. Ο χώρος της τηλεόρασης μπορεί να σου δώσει αυτά τα οποία και εσύ τον αφήνεις να σου δώσει. Επομένως αν είσαι ένας πολύ ανασφαλής άνθρωπος, με πολλά άλυτα ζητήματα, τα οποία έρχεσαι να τα λύσεις ή να τα ακουμπήσεις σε αυτό το χώρο, τότε δεν θα μπορεί ο χώρος της τηλεόρασης να σου δώσει πίσω πολλά πράγματα. Όταν αισθάνεσαι εσύ ασφαλής και πατάς στα πόδια σου, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και να πας μπροστά. Εγώ πάντως τα πιο πολλά πισώπλατα μαχαιρώματα δεν τα είδα στο χώρο της τηλεόρασης, αλλά στις πολυεθνικές εταιρείες που δούλευα. Εκεί ήταν πιο πολλά τα πισώπλατα και φορούσανε και γραβάτα.
Έχετε δεχτεί ποτέ κάποια σκληρή κριτική που να σας έκανε να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα;
Σκληρή κριτική, όχι…  Από την πρώτη φορά που πρωτοξεκίνησα να βγαίνω στο γυαλί, είχα πάντα και τον άλλο μου ρόλο, οπότε πιστεύω ότι όλοι καταλάβαιναν πως και εγώ δεν έδινα σε αυτό το ρόλο μεγάλη βαρύτητα. Έχω όμως δεχτεί κακόβουλη κριτική.
Είστε μια λαμπερή γυναίκα και καταφέρνετε να διατηρείτε μια άψογη σιλουέτα. Ποια είναι τα μυστικά της ομορφιάς σας;
Με κοροϊδεύετε μάλλον! (γέλια) Δεν έχω κάποιο μυστικό. Έχω τις καλές μου περιόδους και έχω και τις κακές μου. Διανύω διαστήματα όπου λιμοκτονώ και δεν τρώω τίποτα , περιόδους που τρώω ασταμάτητα διότι είμαι από τα άτομα που τρώνε πολύ όταν δεν είναι στα καλά τους, είμαι επίσης  από τα άτομα που όταν τρώνε παχαίνουν, όταν δεν τρώνε αδυνατίζουν. Η αλήθεια είναι μάλιστα ότι επί μονίμου βάσεως έχω μια αγωνία για το αν έχω παχύνει, αν και θα σου εξομολογηθώ ότι τώρα μετά τα 40 έχω αποφασίσει πως δεν με πολυνοιάζει. Δηλαδή υπήρχαν περίοδοι στην ζωή μου που όταν ήμουν στα παχιά μου, είχα τόση μεγάλη αγωνία για το πώς φαίνομαι που δεν έβγαινα από το σπίτι. Πράγμα που είχε μεγάλο αντίκτυπο στις σχέσεις μου. Με τα χρόνια όμως κατάλαβα ότι δεν έχει καμία σημασία το πόσο ζυγίζεις. Τώρα περνάω μια από τις στρουμπουλές μου περιόδους, που κανονικά δεν θα έβγαινα ούτε από το σπίτι μου, ωστόσο έκανα και τηλεόραση. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι δεν κοιμάμαι ποτέ βαμμένη και τα τελευταία 4 -5 χρόνια βάζω και κρέμες προσώπου, κάτι που δεν έκανα πριν. Αυτά που ξυπνάνε στις 6 το πρωί για να πάνε καθημερινά στο γυμναστήριο, σε κάποιον άλλο να τα πείτε, όχι σε μένα! ( γέλια) Δεν θα το έκανα ποτέ. Πρέπει να σας πω ότι είμαι πολύ αμελής και άνθρωπος που αγαπά τις καταχρήσεις, που θέλει να απολαμβάνει το φαγητό του.
Φοβάστε την επίδραση που μπορεί να έχει το πέρασμα του χρόνου;
Ναι η αλήθεια είναι ότι την φοβάμαι. Ομολογώ ότι μέχρι σήμερα ο χρόνος ήταν πολύ καλός μαζί μου, όπως ήταν και με την μαμά μου, πράγμα που δείχνει ότι είναι γονιδιακό το θέμα. Ωστόσο φοβάμαι ναι. Αυτό που ακούω να λένε διάφορες γυναίκες, ότι «αγαπάω τις ρυτίδες μου» δεν το καταλαβαίνω καθόλου. Οι ρυτίδες δεν είναι καθόλου φίλες μου. (γέλια) Όμως πέρα από το πέρασμα του χρόνου, επίσης φοβάμαι πάρα πολύ την οποιαδήποτε επέμβαση όπως το botox, κυρίως επειδή έχω δει πολλά παραμορφωμένα πρόσωπα. Αν μου έλεγε κάποιος ότι μου εγγυάται το αποτέλεσμα, μπορεί να το έκανα και αύριο το πρωί.
Είστε επίσης μια γυναίκα που δεν μασά τα λόγια της. Είχατε αποκαλύψει σε προηγούμενη συνέντευξη σας πως ήσασταν άτυχη στα ερωτικά σας… Έχετε παραδώσει τα όπλα ή πιστεύετε ακόμα στον έρωτα;
Τι λες καλέ; Τι να παραδώσω τα όπλα; Ναι έχω πει ότι ήμουν άτυχη όμως για να είμαι δίκαιη, δεν θεωρώ πια ότι είναι θέμα τύχης ή ατυχίας. Τα πράγματα έρχονται έτσι όπως τα πας. Καμιά φορά κρύβεσαι πίσω από πράγματα όπως εγώ, που κρυβόμουνα πίσω από την δουλειά και που επέλεγα συνέχεια περιπτώσεις που είχαν δυσκολίες.  Άρα κρυβόμουνα λίγο, δεν ήξερα ακριβώς τι θέλω και αφέθηκα με την σκέψη ότι άμα είναι να το φέρει η ζωή, θα το φέρει. Όμως δεν τα φέρνει όλα έτσι η ζωή και πολλές φορές πρέπει και εσύ να κάνεις κάτι. Όχι απλά δεν έχω παραδώσει τα όπλα, το αντίθετο! Θα ήθελα πάρα πολύ να ερωτευτώ ξανά με εκείνο το συναίσθημα που σου κόβει την ανάσα!
Τι πρέπει να διαθέτει ένας άνδρας για να σας κερδίσει; Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει για να σας τραβήξει το ενδιαφέρον;
Δεν είμαι σίγουρη. Οι άντρες που έχω ερωτευτεί δεν είχαν κοινά χαρακτηριστικά. Αυτό που πρέπει σίγουρα να διαθέτει, είναι μια προσωπικότητα και ένα χαρακτήρα πιο έντονο από τον δικό μου. Πράγμα που με δυσκολεύει λίγο, παρόλα αυτά πιστεύω πως υπάρχει. Θέλω ένα άνθρωπο να αισθάνομαι ότι είναι πιο δυνατός από εμένα, ότι έχω να πάρω από αυτόν. Ξέρω βέβαια ότι αυτό δεν είναι πολύ δίκαιο για τους άντρες επειδή και αυτοί θέλουν να ακουμπήσουν τα προβλήματα τους κάπου, ωστόσο θέλω να αισθανθώ αυτή την ασφάλεια.
Μέχρι που θα φτάνατε για έναν μεγάλο έρωτα;
Δεν ξέρω να σου πω επειδή δεν έχω κάνει ποτέ κάτι ακραίο. Όσο περνάνε τα χρόνια και η ζωή σου γίνεται πιο καλουπωμένη, δύσκολα την ανατρέπεις  για ένα έρωτα. Δηλαδή μπαίνει μπροστά περισσότερη η λογική. Βλέπω πολλούς ανθρώπους που έχουν έρθει από την Ελλάδα γιατί ερωτεύτηκαν ή το αντίθετο, ωστόσο δεν ξέρω αν θα έφτανα στο σημείο να εγκαταλείψω την χώρα μου ή την ζωή μου για ένα έρωτα. Είναι οι συγκυρίες καμία φορά…
Αφήνετε ανοικτό το ενδεχόμενο για ένα γάμο;
Όταν ήμουν μικρή, φανταζόμουν ότι ο γάμος είναι ένα μεγάλο πάρτι, όπου φοράς ένα πολύ όμορφο φόρεμα και ασχολούνται όλοι μαζί σου. Δόξα τον Θεό, φόρεσα πολλά όμορφα φορέματα και ασχολήθηκαν πολλοί μαζί μου. Δεν μου λείπει κάτι τέτοιο. Αν εννοείς όμως τον γάμο ως συντροφικότητα και ένα άνθρωπο δικό σου, τότε ναι! Είναι ένα ενδεχόμενο όχι μόνο ανοικτό αλλά είναι και κάτι που θα το ήθελε πάρα πολύ. Αν γνωρίσω ένα άνθρωπο που θα με κάνει να το θέλω τότε ναι!
Είστε μια ανεξάρτητη και δυναμική γυναίκα, δεν έχετε νιώσει όμως την ανάγκη να κάνετε ένα παιδί;
Όχι και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, ότι δεν έχω νιώσει την ανάγκη. Θεωρούσα πάντα μέσα μου ότι έχω πολύ χρόνο μπροστά μου και αυτό είναι παγίδα για πολλές γυναίκες καριέρας, που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι ο χρόνος δεν είναι πάντα μπροστά τους, επειδή αισθάνεσαι νέα, δεν σημαίνει ότι παραμένεις και βιολογικά νέα. Αυτό το οποίο δεν θα έκανα ποτέ, επειδή πλέον έχω πολύ λίγο χρόνο μπροστά μου για να κάνω βιολογικά ένα παιδί, είναι να κάνω ένα παιδί από μόνη μου. Έχω πολλές γνωστές μου, οι οποίες έχουν κάνει μόνες τους ένα παιδί, ωστόσο εγώ δεν θα το έκανα. Αυτό είναι ένα από τα λίγα πράγματα στα οποία είμαι πολύ κατά. Θεωρώ ότι ένα παιδί πρέπει να έχει και πατέρα. Μόνος σου δεν το κάνεις το παιδί, το θεωρώ πολύ εγωιστικό για μένα. Επίσης μέχρι σήμερα απέκλεια το ενδεχόμενο της υιοθεσίας, ωστόσο πλέον δεν το αποκλείω.
Έχετε ελεύθερο χρόνο; Πώς σας αρέσει να χαλαρώνετε στον ελεύθερο σας χρόνο;
Σε αυτές τις ερωτήσεις συνήθως ο δημοσιογράφος περιμένει να ακούσει κάτι πολύ βαρύγδουπο (γέλια). Ωστόσο εγώ στον ελεύθερο μου χρόνο βλέπω σειρές, κοιμάμαι, μιλάω στο τηλέφωνο και κάνω τελείως χαζά και καθημερινά πράγματα που με ευχαριστούν, όπως για παράδειγμα το καθάρισμα του σπιτιού που μου καθαρίζει το μυαλό.Επίσης να πω ότι αυτός που λέει ότι δεν έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο, λέει ψέματα.