Κάνοντας “λούπες” στη Μυτιλήνη: Εργαστήρι μεταξοτυπίας για ντόπιους και πρόσφυγες

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Σε συνεργασία με τους Office of Displaced Designers, οι “Λούπες” της οδού Μεθώνης σχεδιάζουν ένα εργαστήριο μεταξοτυπίας και δημιουργικής χαρτογράφησης για τον κόσμο της Μυτιλήνης, ντόπιους και πρόσφυγες.

Τι είναι οι Λούπες;

Η Μαρίνα Σταθοπούλου και η Λένα Δανιηλίδη εξηγούν: ” Στο αυτοσχέδιο εργαστήριό μας στα Εξάρχεια σχεδιάζουμε και τυπώνουμε, χρησιμοποιώντας συνδυαστικά διάφορες μεθόδους (μεταξοτυπία, χαρακτική, σφραγίδες κ.ά.) δικά μας σχέδια ή σχέδια άλλων, που μας τα αναθέτουν. Σε αυτό το πλαίσιο, κάνουμε, για παράδειγμα, αφίσες για συγκροτήματα, ταινίες, θεατρικά, εξώφυλλα δίσκων ή βιβλίων, κάρτες, μπλούζες, τσάντες και άλλα. Παράλληλα, οργανώνουμε τακτικά κύκλους σεμιναρίων μεταξοτυπίας και σφραγίδας. Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια μαθαίνουν τον τρόπο να πραγματοποιούν τυπώματα με τα ελάχιστα δυνατά μέσα όσο πιο οικονομικά γίνεται, χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες εγκαταστάσεις γι’ αυτό”.

 Στο Εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα μάθουν τις βασικές αρχές της μεταξοτυπίας δημιουργώντας μέσα από τη δική τους ματιά ένα δικό τους χάρτη της Μυτιλήνης. Παράλληλα θα μάθουν να στήνουν ένα αυτόνομο εργαστήριο τυπώματος με τα λιγότερα δυνατά μέσα.

Το εργαστήριο θα είναι δωρεάν και όλοι όσοι θα συμμετάσχουν σε αυτό θα εργαστούν εθελοντικά. Μετά το πέρας του εργαστηρίου, σε μια έκθεση ανοιχτή στο κοινό, θα γίνει παρουσίαση και των χαρτών και της τεχνικής που χρησιμοποιήθηκε.

Αν θέλετε μπορείτε να το υποστηρίξετε οικονομικά προκειμένου να πραγματοποιηθεί στη σελίδα crowfunding https://mydonate.bt.com/fundraisers/loupeslou ή μπορείτε να απευθυνθείτε απευθείας στις λούπες ή στην ODD!

Προηγουμενο αρθρο

Κλειστή για τα απορριμματοφόρα η οδός Ερμού

Επομενο αρθρο

Το “μπλε” που ενώνει: ‘Εκθεση 19 Τούρκων φωτογράφων στη ΦΕΜ