Η ψηφιδωτή χελώνα της Ερεσού!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:
Η χελώνα, η «μασκότ» της παραλίας της Ερεσού που έχει βρει καταφύγιο στον ψαροπόταμο, τον σπάνιο υδροβιότοπο της περιοχής η οποία απειλείται με τσιμεντοποίηση, έγινε ψηφιδωτό! Η Lesvos Solidarity με το Humade Crafts Workshop συμμετείχε στη διήμερη γιορτή της Άνοιξης που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία υπεράσπισης της παραλίας-αμμουδιάς της Σκάλας και μαζί με τη βοήθεια ντόπιων και επισκεπτών της εκδήλωσης σχεδίασε και κατασκεύασε ένα ψηφιδωτό στο οποίο καθρεφτίζεται όλη η ομορφιά της Σκάλας Ερεσού!
Η δράση του Humade Craft Workshop που προωθεί παρόμοιες πρακτικές στο νησί, ξεκίνησε με κατασκευές από ανακυκλώσιμο χαρτί και workshop στις καλές πρακτικές του upcycling ενώ τη δεύτερη μέρα κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της χελώνας γεννήθηκαν νέες ιδέες και μελλοντικές συνεργασίες! Ένα συλλογικό ψηφιδωτό βρίσκεται στα σκαριά ενώ τα ψηφιδωτά από ανακυκλώσιμα γυαλιά ίσως δώσουν λύση στο …κυκλοφοριακό της Σκάλας τους καλοκαιρινούς μήνες όπου οι οδηγοί πρέπει να κάνουν slow down και να εναρμονιστούν με τους χαλαρούς ρυθμούς της παραλίας.
Έτσι κι εσείς αν πάρετε τη στροφή μετά το γεφυράκι προς Αφεντέλι κάντε ένα …slow down για να δείτε τη χελωνίτσα του Humade! Άλλωστε το αγαπημένο ζωάκι των παιδιών που ως γνωστόν νίκησε … τον πονηρό λαγό στον μύθο του Αισώπου, είναι σύμβολο ευφορίας και μακροζωίας. Αυτής που ευχόμαστε κι εμείς σε όλα τα πλάσματα της παραλίας και της αμμουδιάς που οφείλουμε να τα προφυλάξουμε!
Προηγουμενο αρθρο

Το πανηγύρι του Ταξιάρχη, την Κυριακή των Μυροφόρων

Επομενο αρθρο

Η ιστορία του παλιού κοινοτικού ελαιοτριβείου ζωντανεύει μέσα από τη λογοτεχνία