Η Παλλεσβιακη Ένωση Θεσσαλονίκης, γιόρτασε τα Ελευθέρια του νησιού

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Την Kυριακή 05 Νοεμβρίου, η Παλλεσβιακη Ένωση Θεσσαλονίκης, γιόρτασε τα Ελευθέρια του νησιού μας με σειρά εκδηλώσεων στις οποίες συμμετείχαν, ο Πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Κουτλης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, φίλοι του συλλόγου και του νησιού μας.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με κατανυκτική θεία λειτουργία και Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Λέσβιου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου Αβαγιαννού. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, ο συμπατριώτης μας εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Ανεστίδης, ο επίσης συμπατριώτης μας εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής, ο Ταξίαρχος Απόστολος Φρύσσας ως εκπρόσωπος του Διοικητή του ΄Γ Σώματος Στρατού, πλήθος μελών και φίλων του συλλόγου μας.

Η παρουσία των βρακοφόρων νέων που περιστοίχισαν το λάβαρο με την εικόνα της Λέσβου και την Ελληνική Σημαία ήταν εντυπωσιακή και δημιουργούσαν την αίσθηση ανάλογης εκδήλωσης στο νησί μας. Ο λέσβιος ιεράρχης συγκινημένος αναφέρθηκε στους αγώνες για την απελευθέρωση του νησιού μας και συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης για τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν κάθε χρόνο και τιμούν την επέτειο του νησιού μας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας το μέλος του συλλόγου μας φοιτήτρια Ελεάννα Μαλλιάκα, η οποία αναφέρθηκε στα της απελευθέρωσης της Μυτιλήνης και στη συνέχεια ολόκληρου του νησιού με τις νικηφόρες μάχης του Κλαπάδου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο τον συμπατριώτη μας ιερέα Παπά-Δημήτρη Θεοδώρου στη προτομή του συμπατριώτη μας από την Στύψη Δεσπότη και Μακεδονομάχου Γερμανού Καραβαγγέλη, στη Πλατεία Αριστοτέλους και κατάθεση στεφάνου απο τον πρόεδρο του συλλόγου μας, τήρηση ενός λεπτού σιγή και απαγγελία του Εθνικού μας Ύμνου από όλους τους παρευρισκομένους.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με συνεστίαση στο κατάστημα “ΑΓΟΡΑ” του συμπατριώτη μας από την Ανεμώτια Χρήστου Χατζηδιάκου.

Προηγουμενο αρθρο

Προβολή της Λέσβου και του Απολιθωμένου Δάσους στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση

Επομενο αρθρο

Παλαιστίνη και κόκκινο κρασί