Η μεγάλη γιορτή της σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Αν βρεθείτε στην Αθήνα αυτές τις μέρες αξίζει να πάτε μία βόλτα από το Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do. 

 

Είναι μία μεγάλη γιορτή της σύγχρονης τέχνης, η οποία αναμένεται κάθε χρόνο με αγωνία καθώς προβάλλει μία σφαιρική εικόνα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας διεθνώς. Και ξεκινά απόψε στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do Π. Φαλήρου. Ο λόγος για την 21η Art-Athina, στην οποία συμμετέχουν 100 εκθέτες και 49 γκαλερί από 13 χώρες. Σε αυτή τη σπουδαία συνάντηση για την καλλιτεχνική δημιουργία το κοινό έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει το εκθεσιακό πρόγραμμα των γκαλερί και τους συνεργάτες καλλιτέχνες του και να θαυμάσει τη δύναμη της τέχνης. Θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 29 Μαΐου.

Παράλληλα, η διοργάνωση επιφυλάσσει στους χιλιάδες επισκέπτες της ένα πρόγραμμα με τίτλο “Platforms Project @ Art – Arhina 2016”, στο οποίο παρουσιάζονται 51 πολύ σημαντικές πλατφόρμες–δράσεις καλλιτεχνικών ομάδων από 17 χώρες με περισσότερους από 650 καλλιτέχνες. Στόχος του είναι να προσφέρει στο κοινό μία εκ των έσω ματιά στην καλλιτεχνική δημιουργία, την εμπειρία της ζύμωσης και συνεργασίας της εικαστικής πρακτικής. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στο έργο του γλύπτη Γιώργου Λάππα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις αρχές του έτους, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο της τέχνης. Θα εκτεθούν μοναδικές δημιουργίες του, όπως οι κηπουροί του 2015, οι οποίοι θα πλαισιώνονται από κάποια μικρότερα έργα τα οποία θα τοποθετηθούν στην είσοδο της ετήσιας διεθνούς έκθεσης τέχνης.

002_ALMA_Samuel-Salcedo_Art-Athina_2015-681x1024 (1)Τιμώμενη Συλλογή στην Art Athina για το 2016 είναι η συλλογή της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων, η οποία αποτελεί ένα ουσιαστικό κλειδί για τη μελέτη της καλλιτεχνικής, πολιτιστικής και πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας, σε επιμέλεια Ντένη Ζαχαρόπουλου. Η επιλογή των έργων σήμερα παρουσιάζει μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα σετσεσιονισμού, υπαιθρισμού, μετα-ιμπρεσιονισμού, φοβισμού και εξπρεσιονισμού από τα θεμελιακά χρόνια της συλλογής από καλλιτέχνες που έπαιξαν ρόλο στην καλλιτεχνική και θεσμική κατοχύρωση του εκσυγχρονισμού. Τέλος, στη φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί η έκθεση του Salon de Bricolage, «Πλάσματα μιας Μέρας», σε επιμέλεια της Άννας Χατζηνάσιου.

Τόπος: Εκθεσιακός Χώρος: Κλειστό Π. Φαλήρου (Tae Kwon Do), Ολυμπιακά Ακίνητα.

Ημέρες/ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 26/5, 17.00-22.00 (είσοδος μόνο με πρόσκληση VIP), Παρασκευή 27/5, 12.00 – 15.00 (είσοδος μόνο με πρόσκληση VIP)/15.00 – 21.00 (είσοδος για το κοινό), 21.00 – 23.00 (εγκαίνια, είσοδος μόνο με πρόσκληση), Σάββατο 28/5, 12.00 – 21.00 (είσοδος για το κοινό), Κυριακή, 12.00 – 21.00 (είσοδος για το κοινό).

Τιμή εισόδου: 8 ευρώ, 5 (μειωμένο για άτομα άνω των 65 ετών, φοιτητές και κατόχους κάρτας ανεργίας με την επίδειξή της). Η είσοδος είναι δωρεάν για: ΑΜΕΑ, παιδιά έως 18 ετών, μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και μέλη της AICA. Περισσότερες πληροφορίες: http://www.art-athina.gr/el/

 

004_ALMA_Dimitris-Rokos_Art-Athina_2015

 

Πηγή: http://fragilemag.gr/

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Το think tank των μουσειολόγων στη Λέσβο

Επομενο αρθρο

Απόπειρα αυτοκτονίας στη ΒΙ.ΑΛ