Search

Η Λέσβος των φεστιβάλ! Μουσική, χορός φαγητό, ευεξία… ούζο και γυναικεία δύναμη!

Φωτογραφίες: Όλγα Σαλιαμπούκου

Όχι ένα αλλά 7 φεστιβάλ διεθνών προδιαγραφών που θα πραγματοποιηθούν από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβρη στη Λέσβο ανακοίνωσαν ήδη το πρόγραμμα τους. Το μενού έχει από όλα: Φαγητό, μουσική, χορό, γυναικεία δύναμη και χαλάρωση!

Τα φεστιβάλ που ξεχωρίζουν

Επειδή νηστικό αρκούδι δεν χορεύει ο φετινός φεστιβάλικός μαραθώνιος ξεκινά με το «3ο Lesvos Food Festival», ένα φεστιβάλ γευσιγνωσίας που έχει πλέον γίνει θεσμός. Το φεστιβάλ ξεκινά στις 2 Ιουλίου με τις “Ιστορίες του Γεραγώτικου ελαιώνα” στις εγκαταστάσεις της Μοδούσας στον Παπάδο της Γέρας και θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουλίου στην Ερεσό, αφού πρώτα περάσει από τον Πολιχνίτο, τον Μανταμάδο, την Πέτρα και τον Μόλυβο. Την ίδια περίοδο πραγματοποιείται στη Λέσβο και ο 5ος μαραθώνιος τάνγκο 5th Lesvos tango Marathon με χορευτές από όλο τον κόσμο να συρρέουν στο νησί για το μοναδικό αυτό event που φέτος θα διεξαχθεί στον Μόλυβο, την Πέτρα τη Μυτιλήνη και την Ερεσό από τις 4 ως τις 8 Ιουλίου! Κι από την Ερεσό ξανά στον Μόλυβο με το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου που θα έχει στον πυρήνα του το ΔIA-ΛΟΓΟ, το εργαλείο που έθεσε τα θεμέλια της Δημοκρατίας, ενθαρρύνοντας τις συζητήσεις, την ανταλλαγή επιχειρημάτων, τις αντιπαραθέσεις. Ο Ιούλιος κλείνει με το Ouzo Fest Λέσβος 2019 που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και στις 14 Ιουλίου στη Μυτιλήνη και στις 20 Ιουλίου στο Πλωμάρι, με ζωντανή μουσική, παράλληλες εκδηλώσεις και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Φέτος, από τις 8 μέχρι τις 19 Αυγούστου, στο κάστρο του Μολύβου αλλά και στα σοκάκια, τις παραλίες, στην αγορά και στο λιμάνι, ο θεός Απόλλων και ο Διόνυσος, η Λογική και το Ένστικτο, θα συναντηθούν στα έργα της κλασικής μουσικής που για άλλη μια χρονιά θα ακούγονται σε έναν από τους ωραιότερους προορισμούς της Μεσογείου, στη Λέσβο, στο πανέμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου.  Την ίδια στιγμή ξεκινάει και το  Μουσικό Φεστιβάλ Ερεσού που έχει γίνει πλέον θεσμός του καλοκαιριού. Το 5ο Μουσικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 9 &10 Αυγούστου 2019 στη Σκάλα διοργανώνει ο Σύλλογος των Απανταχού Ερεσίων “O Θεόφραστος” με την υποστήριξη του Φορέα Ανάπτυξης & Προβολής Ερεσού. Το διήμερο Φεστιβάλ είναι πλέον μια ανοιχτή γραμμή πολιτισμού, μουσικής και διασκέδασης και προσφέρει μια ευκαιρία ανάδειξης νέων καλλιτεχνών και προβολής του τόπου μας.Άλλα δύο διεθνή φεστιβάλ ακολουθούν τον Σεπτέμβρη στη Λέσβο καθώς ο ήπιος καιρός προσφέρεται για παράταση των διακοπών!

Από τις 7 ως τις 21 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί και φέτος το Sappho Eressos International Women’s Festival με πληθώρα εκδηλώσεων (χορός, ζωγραφική, φαγητό κινηματογράφο, dj sets κλπ.). Το φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Σκάλα Ερεσού. Τέλος για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν από ένα γεμάτο φεστιβαλικό καλοκαίρι 2ο Lesvos International Euphoria Festival που θα διεξαχθεί από τις 12 ως τις 15 Σεπτεμβρίου. Το τριήμερο φεστιβάλ είναι πλούσιο  με ένα πρόγραμμα, που περιλαμβάνει περισσότερες  από 40 διαφορετικές δράσεις τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες όλων των ηλικιών και επιπέδων, με δασκάλους και ειδικούς από όλο τον κόσμο !Θα υπάρξει αφθονία εκδηλώσεων όπως εκδηλώσεις Ορθοσωμίας, Γιόγκα, Τάι Τσι, Νία, Τσιγκόνγκ, Mindfulness, Ζούμπα, πεζοπορίες και ποδηλασία στην πλούσια φύση του νησιού που θα μας γεμίσουν με έμπνευση και με την ενέργεια της Λέσβου.