Η Λέσβος στους γαλλικούς κινηματογράφους μέσα από το Meltem!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Πρεμιέρα στους γαλλικούς κινηματογράφους κάνει αύριο το “Μελτέμ” του Βασίλη Δογάνη, μια ταινία γυρισμένη  εξ ολοκλήρου στη Λέσβο! Με γυρίσματα στο Γαβαθά, την Άντισσα, την Ερεσό, την Σκάλα Συκαμνιάς, το Πλωμάρι και τη Μυτιλήνη, η ελληνογαλλική παραγωγή “Μελτέμ” μια συμπαραγωγή της Blonde και της Elzevir Films, αναδεικνύει τις ομορφιές του νησιού μέσα από ένα σενάριο με πολλές ανατροπές.

Στην ταινία η Έλενα (Δάφνη Πατακιά) για κάποιους οικογενειακούς λόγους απορρίπτει τις ρίζες της και κόβει τις επαφές της με τη Λέσβο. Ερχόμενη ωστόσο ξανά στον τόπο της, θα επανασυνδεθεί σταδιακά με το παρελθόν της και θα συμφιλιωθεί με τις ρίζες της. Μαζί με τον Νασίμ(Rabah Nait Oufella και τον Σεκόβ (lamin Cissokho), η Έλενα(Δ. Πατακιά)θα περιπλανηθεί στη Λέσβο ώσπου μαζί να συναντήσουν τον Ελυάς (Karam Al kafri).

Η συνάντηση αυτή θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται για το παρελθόν της και μέσα από κωμικές και δραματικές καταστάσεις θα αναδειχθεί η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ ανθρώπων που τυχαία βρέθηκαν σε μια  προνομιούχα θέση και ενός πρόσφυγα που η ζωή του άλλαξε δραματικά από τη μια μέρα στην άλλη.

 

Πηγή φωτoγραφίας Grece Hebdo

Karam Al Kafri, Lamine Cissokho, Daphne Patakia and Rabah Nait Oufella (film Meltem) 

© Chloé Kritharas Devienne 

 

Προηγουμενο αρθρο

Παρκάρω σαν να μη με βλέπει κανείς στη Μυτιλήνη

Επομενο αρθρο

“Ραμόνα”: Ένας νέος ασφαλής χώρος για τις γυναίκες