“Οι Γιορτές Μας Είναι Εκρήξεις”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Η K-Gold Temporary Gallery παρουσιάζει την εικαστική δράση “Οι Γιορτές Μας Είναι Εκρήξεις” σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στο πλαίσιο του φεστιβάλ “The Island Of Love”

Οι καλλιτεχνικές παρεμβάσεις περιλαμβάνουν τη νέα εγκατάσταση I Have Decided To Love του Χρήστου Μούχα, το βίντεο Together Alone :) του Roberto Casti καθώς και μια ειδική έκδοση φανζίν με τη συμμετοχή των Stephen Grebinski, Μυρτώ Κοντονή, Carlo Miele, Rachele Monti, Νικόλ Νικολάου και Drew Nikonowicz.

“Στην αναταραχή μιας γιορτινής νύχτας οι φωνές μας ξεσπούν σε χίλιες λάμψεις” αναφωνεί πανηγυρικά ο νομπελίστας ποιητής και στοχαστής Οκτάβιο Πας στο Λαβύρινθο της Μοναξιάς του 1950. Το δοκίμιο του γίνεται η αφορμή για το καινούριο πρότζεκτ της K-Gold Temporary Gallery στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου στο νησί της Λέσβου.

Όλοι μας κάποια στιγμή της ζωής μας νιώθουμε μόνοι. Κι ακόμη χειρότερα, είμαστε μόνοι. Ο Πας μελετά το πώς η μοναξιά και συνάμα η αναζήτηση του άλλου καθορίζουν την οπτική μας για το θάνατο, τη γιορτή και την ταυτότητα. Η προάσπιση του έρωτα αποτελούσε ανέκαθεν πράξη αντικοινωνική και επικίνδυνη. Σήμερα αρχίζει να γίνεται πραγματικά επαναστατική.

Οι οκτώ διεθνείς καλλιτέχνες αναζητούν την έξοδο προς την κοινωνία και τον έρωτα εξερευνώντας -οικεία και μη- σώματα, χώρους, αντικείμενα και εικόνες απο την καθημερινότητά τους. Η σύνδεση μεταξύ των έργων, όπως συμβαίνει και στις ανθρώπινες σχέσεις, σηματοδοτεί ένα πεδίο εκρήξεων, ισορροπιών, σπατάλης, λύτρωσης και τελικά τόνωσης.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ The Island of Love με την υποστήριξη του Δήμου Λέσβου και του Kaloni Village Holiday Houses.

Η K-Gold Temporary Gallery αποτελεί μια νομαδική πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης με έδρα τη Λέσβο. Εστιάζει στην πολιτιστική παραγωγή συμμετοχικού χαρακτήρα εντός και εκτός νησιού ενεργοποιώντας εναλλακτικούς χώρους και προσφέροντας την ευκαιρία σε καλλιτέχνες και επιμελητές να διευρύνουν την πρακτική τους.

Περισσότερες πληροφορίες:

Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Παύλου Κουντουριώτη 3, 81100 Μυτιλήνη

Ώρες Λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης

Είσοδος Ελεύθερη

 

Προηγουμενο αρθρο

“Μια βόλτα στην πόλη”- Αλέξανδρος Πλάτων

Επομενο αρθρο

Η γκουρμέ κωμωδία “ΜΑΜ” του Σάκη Σερέφα κάνει πρεμιέρα στη Λέσβο