Η Αθήνα στους ρυθμούς της Λέσβου: Από αύριο και για τρεις μέρες στο Σύνταγμα

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Σε πείσμα των ανθρώπων της Λέσβου που είδαν τον τουρισμό του νησιού να δέχεται τεράστιο πλήγμα με τη βοήθεια των απόδημων Λέσβιων και χωρίς τελικά την στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο της Λέσβου στο Σύνταγμα.

Λίγο πριν την εκπνοή του Ιουλίου, ο Δήμος Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου και ο ΟΛΣΑ ενώθηκαν με σκοπό να πείσουν τον «αναποφάσιστο» του Αυγούστου και τον παραθεριστή του Σεπτεμβρίου να δοκιμάσει την «εμπειρία» της Λέσβου. Η πρόσκληση συμμετοχής στην εκδήλωση προς τους επιχειρηματίες που έγινε στις 22 Ιουλίου, αν και απελπιστικά αργά, βρήκε τελικά αρκετούς αποδέκτες και έτσι η τριήμερη γιορτή της Λέσβου στο Σύνταγμα ξεκινά αύριο το πρωί!

Έτσι για τρεις μέρες το Σύνταγμα θα πλημμυρίσει με τις γεύσεις, τα αρώματα και τα χρώματα της Λέσβου καθώς οι περαστικοί θα μπορούν από τις 9 το πρωί ως τις 10 το βράδυ να πληροφορηθούν για τα οικονομικά πακέτα διακοπών που προσφέρουν τα ξενοδοχεία της Λέσβου, για την ήδη εφαρμοζόμενη εκπτωτική πολιτική από τις δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες (αν και όπως μαθαίνουμε με αρκετά παραθυράκια).

Η καμπάνια «γνωριμίας»  με τη Λέσβο ξεκίνησε αρχικά με την βοήθεια του ΕΟΤ που στήριξε την προσπάθεια των ανθρώπων της Λέσβου και έτσι βγήκαν στον αέρα  τα προωθητικά βίντεο που έπαιζαν στις οθόνες του Μετρό της Αθήνας, «μια ευγενική προσφορά της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., ως αντισταθμιστική χορηγία, για τις συνέπειες που υφίσταται το νησί  από το τεράστιο βάρος που έχει “σηκώσει”, σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα», όπως μας είχε  ενημερώσει με ανακοίνωσή της η Δημοτική αρχή. Το προωθητικό βίντεο του νησιού παρουσιάστηκε στις οθόνες των σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού καθώς και στον ιστοχώρο της εταιρείας με στόχο τη συνδυασμένη προβολή τόσο του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού αλλά και τη γενικότερη προώθηση της Λέσβου σε σημεία της πρωτεύουσας με μεγάλη κίνηση.  Όμως λίγο πριν την έναρξη του λεσβιακού τριημέρου στην Αθήνα οι υποσχέσεις του Υπουργείου έμειναν στα λόγια καθώς τελικά, μόνοι τους οι τρεις φορείς χρηματοδοτούν εξ ολοκλήρου το εγχείρημα του τριημέρου, αφού εξασφάλισαν δωρεάν τον χώρο του Συντάγματος από τον Γιώργο Καμίνη.

Η “έκθεση” της Λέσβου στους Αθηναίους, θα διαρκέσει 3 ημέρες και συγκεκριμένα από Πέμπτη 28 μέχρι και Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 (από 9 π.μ. έως τις 10 μ.μ.). Επιπλέον, κατά τακτά διαστήματα, θα διοργανώνονται διάφορα φολκλορικά – πολιτιστικά δρώμενα, από τους πολυάριθμους Πολιτιστικούς Συλλόγων των απόδημων Λέσβιων της Αθήνας, ενώ το όλο εγχείρημα ελπίζουμε να τύχει της πανελλήνιας προβολής από τα εθνικής εμβέλειας μέσα μαζικής επικοινωνίας.

 

 

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Νίκος Μηλιορέλλης: Ένας σύγχρονος παλαιοπώλης

Επομενο αρθρο

“Θα φύγουμε” λένε οι No Border από το πρώην ΣΤΕΠ