Νάντια Μουράντ και Αμάλ Αλαμουντίν στην Γερμανία για τον αγώνα των Γιαζίντι ενάντια στον ISIS

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό τη λογαριασμό και με την παραπάνω φωτογραφία, η ακτιβίστρια Νάντια Μουράντ,  Κούρδισσα Γιαζίντι που υπήρξε αιχμάλωτη – σκλάβα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε πως “είχε την τιμή να συνοδεύσει την δικηγόρο ων ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Αλαμουντίν στις επισκέψεις σε προσφυγικά καμπ της Ελλάδας”.

Η δικηγόρος ανέλαβε να βοηθήσει τον αγώνα της οργάνωσης YAZDA που μάχεται για την παραπομπή των τζιχαντιστών στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την γενοκτονία των Γιαζίντι. Μαζί με την γυναίκα σύμβολο του αγώνα ενάντια στον ISIS, Νάντια Μουράντ, η Αμάλ Αλαμουντίν προγραμματίζει να επισκεφθεί τα καμπ  στα οποία φιλοξενούνται οικογένειες Γιαζίντι. Η δικηγόρος βρέθηκε χθες στη Γερμανία για να συναντήσει τον πρωθυπουργό της Βάδης Βυρτεμβέργης  Βίνφριντ Κρέτσμαμ και από εκεί η Νάντια Μουράντ ευχαρίστησε ξανά την οικογένεια Κλούνει για την στήριξη που δίνει στον αγώνα των Γιαζίντι.Οι δύο γυναίκες αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

160912_clooney-murad_03_700x360

Ερευνητές των Ηνωμένων Εθνών ανέφεραν σε έκθεσή τους πως η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος διαπράττει το έγκλημα της γενοκτονίας σε βάρος των Γιαζίντι στη Συρία και στο Ιράκ, αποσκοπώντας στον αφανισμό της εθνο-θρησκευτικής ομάδας των 400.000 ανθρώπων μέσω δολοφονιών, σεξουαλικής σκλαβιάς και άλλων εγκλημάτων.

Η έκθεσή τους, η οποία βασίζεται σε συνεντεύξεις με δεκάδες επιζώντες, ανέφερε ότι οι ισλαμιστές μαχητές συλλαμβάνουν συστηματικά Γιαζίντι στο Ιράκ και στη Συρία από τον Αύγουστο του 2014, επιδιώκοντας «να εξαλείψουν την ταυτότητά τους» σε μια εκστρατεία που πληροί τα κριτήρια της γενοκτονίας όπως ορίζεται στη Σύμβαση της Γενεύης του 1948.

17 December 2015 - Nadia, a young Iraqi Yazidi who was abducted into slavery by members of ISIS, traveled to the US to give interviews and testify at the UN. She is living in Germany. What remains of her family are living in refugee camps.

Η Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα είχε περιγράψει με θάρρος τα όσα έζησε στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους σε μία ομιλία της στον ΟΗΕ, εκπροσωπώντας τις χιλιάδες γυναίκες Γιαζίντι που είχαν την ίδια μοίρα με εκείνη.

«Μας απήγαγαν και μας οδήγησαν στη Μοσούλη, σε ένα κτίριο όπου εκατοντάδες  Κούρδισσες ήταν αιχμάλωτες. Οι τζιχαντιστές μας αντάλλασσαν λες και ήμασταν δώρα», είπε ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών.

«Ένας από αυτούς ήρθε προς εμένα. Ήθελε να με πάρει. Εγώ κοιτούσα στο πάτωμα. Ήμουν απολύτως τρομοκρατημένη. Ήμουν πετρωμένη. Όταν τελικά κοίταξα ψηλά είδα έναν μεγαλόσωμο άνδρα. Έμοιαζε με τέρας», διηγήθηκε. «Μου ζήτησε να αλλάξω θρησκεία. Αρνήθηκα. Τότε ζήτησε να με παντρευτεί. Το ίδιο βράδυ με έδειρε. Ύστερα μου είπε να βγάλω τα ρούχα μου. Με έβαλε σε ένα δωμάτιο με τους φρουρούς και εκεί άρχισαν να διαπράττουν ο ένας πίσω από τον άλλον το έγκλημά τους μέχρι που λιποθύμησα», είχε πει η Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο βιάζονται χιλιάδες αιχμάλωτων γυναικών του Ισλαμικού κράτους.

Προηγουμενο αρθρο

Τίποτα το “ωραίο” στο Ωραιόκαστρο… Η Ανακοίνωση που προκάλεσε την κατακραυγή στο facebook

Επομενο αρθρο

Απαλλαγείτε από τους χρόνιους πόνους με βελονισμό