Search

Έτοιμος για την Αυστραλία ο Steffen Streich!

Μετά τον άθλο του αμερικανικού “Trans Am Bike Race” ο Steffen Srteich, που με τα πεντάλ του ταξιδεύει τη Λέσβο σε όλο τον κόσμο, ετοιμάζει τα μπαγκάζια του για την Αυστραλία με σκοπό να αγωνιστεί στο περίφημο “Indian Pacific Wheel Race”. Ο διάσημος ποδηλάτης μεγάλων αποστάσεων που ζει μόνιμα στην Στύψη της Λέσβου και αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα αναχωρεί στις 12 Μαρτίου για το Freemantle της Δυτικής Αυστραλίας, από το οποίο στις 18 Μαρτίου στις 6 το πρωί θα ξεκινήσει η απαιτητική κούρσα των 5.500 χιλιομέτρων.

Τα βλέμματα όλων στο νησί- αλλά και της ποδηλατικής κοινότητας όλης τη χώρας- θα είναι όπως πάντα στραμμένα πάνω του καθώς αυτή τη φορά ο Steffen πρέπει να νικήσει την άγρια αυστραλιανή φύση. Το “Indian Pacific Wheel Race”, ένας απαιτητικός αγώνας με θέα τον απέραντο ωκεανό και με απίστευτες διακυμάνσεις, ένας αγώνας “τιμής” χωρίς χρηματικό έπαθλο, διασχίζει την άνυδρη περιοχή Nullarbor Plain που περιλαμβάνει 150χλμ καθαρής ευθείας μέσα στην έρημο, περνά από τους αμπελώνες της Clare Valley και Barosa Valley και την περίφημη Αδελαΐδα για να καταλήξει σε έναν από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς τον Great Ocean Road και στην τελευταία διαδρομή 1000χλμ στις Αυστραλιανές Άλπεις.

“Αυτή τη φορά, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την έρημο Nullarbor Plain στην οποία για αρκετά χιλιόμετρα θα είμαστε ολομόναχοι”, λέει ο Steffen που προετοιμάζεται να συναντήσει θερμοκρασίες από 4 ως 40 βαθμούς. “Είναι η πρώτη φορά που πάω στην Αυστραλία. Αυτό το διάστημα προετοιμάζομαι.Έχω προπονηθεί αρκετά αν και όπως γνωρίζεις είχαμε πολύ δύσκολο χειμώνα στο νησί αλλά έκανα ό,τι μπορούσα. Θα ξεκινήσουμε από το Freemantle στη Δυτική Αυστραλία και θα τερματίσουμε στην Όπερα του Σίδνευ σε περίπου δύο εβδομάδες από την εκκίνηση”.

“Είμαι ένας πολύ απλός άνθρωπος που κάνει τη δουλειά του και παράλληλα έτυχε να ασχοληθώ με την ποδηλασία.Ο καθένας θα μπορούσε να το κάνει”  λέει ο άνθρωπος-μηχανή, όπως τον βάφτισαν οι Ιταλοί μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο “Giro Ciclistico delle Repubbliche Marinare”. Και αυτή δεν είναι η μοναδική διάκριση του Steffen που πριν από πολλά χρόνια άφησε τη χώρα του τη Γερμανία  και ζει μόνιμα στη Λέσβο με την γυναίκα του Ρεγγίνα. Στο Trancontinental τερμάτισε 4ος, εξέπληξε τους πάντες όταν τερμάτισε πρώτος στο Trans Africa με διαφορά 3 μέρες από τον 2ο ενώ τον περασμένο Ιούνιο έχοντας καλύψει  7.080 χιλιόμετρα, τερμάτισε 2ος στο “Trans Am!

“Σημασία δεν έχει η πρώτη θέση ούτε δεύτερη, ούτε η τρίτη.Σημασία έχει ο τερματισμός.Είτε πρόκειται για ένα άθλημα, ή ένας καθημερινός Γολγοθάς, όπως μια αρρώστια που πολεμάς ή κάτι που έχεις βάλει στόχο. Αν έχεις καρδιά και αγαπάς αυτό που κάνεις και το θέλεις πάρα πολύ θα το καταφέρεις. Σημασία έχει η προσπάθεια και να φτάσεις στο τέρμα ανεξαρτήτως θέσης”…

Η αγάπη του κόσμου είναι αυτή που του δίνει δύναμη λέει ο Stefen που ετοιμάζει τον νέο εξοπλισμό του με τα ελληνικά χρώματα.

“Περιμένω να μου στείλουν αυτές τις μέρες τα νέα μου ρούχα με τη σημαία της Ελλάδας και το περίγραμμα του νησιού. Κάθε φορά θέλω με αυτόν τον τρόπο να διαφημίζω το νησί που είναι ένας πανέμορφος τόπος με ωραίους ανθρώπους που με έχουν αγκαλιάσει και μου δίνουν δύναμη να συνεχίζω την προσπάθειά μου. Η αγάπη και η υπομονή του κόσμου είναι αυτή που μου δίνει δύναμη”.

Τα “Πολιτικά” θα παρακολουθούν τον αγώνα του Steffen και με συνεχείς ανταποκρίσεις θα ενημερώνουν το αναγνωστικό τους κοινό για την πορεία του μεγάλου ποδηλάτη!