Search

Έρχονται οι “γηραιές κυρίες”: Το 15o classic Endurance στη Μυτιλήνη!

Πάνω από 30 κλασσικές μοτοσυκλέτες θα αποβιβαστούν το Σάββατο το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης για το Classic Endurance 2017, έναν αγώνα ακριβείας και δεξιοτήτων που θα εξελιχθεί ολόκληρο το διήμερο στη Λέσβο.Από το εμπορικό λιμάνι της Μυτιλήνης όπου και θα δοθεί η εκκίνηση, οι μοτοσυκλετιστές με τις μηχανές τους, κάποιες εκ των οποίων κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 30, θα ξεκινήσουν τον αγώνα με κατεύθυνση το Πλωμάρι ενώ την Κυριακή  η μεγάλη παρέα των μηχανόβιων περνώντας από τον Μανταμάδο και συνεχίζοντας προς Πέτρα, Μόλυβο και Άντισσα, θα φτάσει ως το Σίγρι και την Ερεσό!

“Μετά από πρόταση των Παλαίμαχων του Παλλεσβιακού και επειδή ήταν και ο αδερφός μου παλιά μέλος της Λέσχης αποφασίσαμε φέτος o αγώνας να γίνει εδώ”, μου εξηγεί ο Δημήτρης Μούκας που μαζί με την μεγάλη παρέα της   Ελληνικής Λέσχης Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα. “Οι αγώνες αυτοί κλείνουν μια 15ετία πια, γίνονται κάθε χρόνο και ως σήμερα έχουμε επισκεφθεί αρκετά νησιά όπως την Νάξο, την Άνδρο, την Κρήτη αλλά άλλες περιοχές της Ελλάδας, το Μέτσοβο κλπ. Αυτό το φετινό το ονομάζουμε το “Ακριτικό”. Ήταν κάτι που θέλαμε πάρα πολύ να το κάνουμε και το συζητούσαμε από παλιά”

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, την Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017 θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας μεταξύ των παλαίμαχων του Παλλεσβιακού και των “επίλεκτών” της λέσχης για φιλανθρωπικό σκοπό. Νωρίτερα, την Κυριακή τα μέλη της λέσχης θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Απολιθωμένο Δάσος και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Σιγρίου ενώ για όσους θέλουν να δουν από κοντά τις μηχανές η Λέσχη έχει ετοιμάσει και μία έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί  “ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΛΤΑΜΑΡΑ” , απέναντι από τα δικαστήρια στις 11 το πρωί της Δευτερας.

 

“Με τη μηχανή ασχολούμαστε όλο το χρόνο, είναι το μεράκι μας. Είναι η αγάπη για το παλιό και…να λειτουργεί”, μου λέει ο Δημήτρης. “Δεν είναι απλά ένα εκθεσιακό αντικείμενο, δεν τις έχουμε για το σαλόνι”, εξηγεί, “είναι μια συνήθεια που μπορεί να σου δώσει πολλές χαρές. Μέσα από τα ταξίδια μας, γνωρίζουμε τόπους, ανθρώπους. Θέλω να πω σε όλους εδώ τους Μυτιληνιούς που έχουν παλιές μηχανές, γιατί υπάρχουν στη Λέσβο τέτοιες μηχανές, να μην της παρατήσουν να τις συντηρήσουν και να τις φτιάξουν”.

Όσο για την ασφάλεια ο Δημήτρης επαναλαμβάνει ένα πράγμα “κράνος, κράνος, κράνος. Και μετρημένες ταχύτητες ακόμη και στις σύγχρονες μηχανές ”

Το πρόγραμμα:

 

Ημέρα 1η
ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΠΕΡΑΜΑ-ΠΛΩΜΑΡΙ-ΑΓΙΑΣΟΣ-ΑΧΛΑΔΕΡΗ-ΒΑΤΕΡΑ-ΚΑΛΛΟΝΗ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Ημέρα 2η
ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΘΕΡΜΗ-ΜΟΛΥΒΟΣ-ΠΕΤΡΑ-ΣΙΓΡΙ-ΕΡΕΣΟΣ-ΚΑΛΛΟΝΗ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ
(ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ)

Ημέρα 3η
ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΕΚΘΕΣΗ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ)

 

 

 

“Η Λέσχη ξεκίνησε ως μια μικρή παρέα από το 1990, από μοτοσικλετιστές που τους ενώνει η αγάπη για οποιοδήποτε δίτροχο . Έτσι το μηχανάκι του πατέρα ή του παππού πήρε τη θέση του στο γκαράζ δίπλα στο σύγχρονο, ξανακύλησε στους δρόμους ξυπνώντας μνήμες, μυρωδιές, καπνούς και χρώματα, ξυπνώντας ενίοτε και τους γείτονες με εκείνες τις ελεύθερες εξατμίσεις. Έπειτα η γνώση του restoring μεγάλωσε, μοτοσικλέτες απ΄ το εξωτερικό άρχισαν να έρχονται, η παρέα έγινε Λέσχη. Ύστερα ήρθαν οι αγώνες και οι εκθέσεις, οι πανελλήνιες συγκεντρώσεις και τα καλλιστεία, τα συμπόσια και οι καλλιτεχνικές βραδιές, τα ταξίδια στο εξωτερικό”, γράφουν τα μέλη της Λέσχης στον διαδικτυακό τους τόπο.