Έπιασε λιμάνι ο 15χρονος Ανδρόνικος που κάνει τον περίπλου της Λέσβου για τους πρόσφυγες

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Στην Μυτιλήνη έφτασε σήμερα το πρωί ο Ανδρόνικος που κάνει τον περίπλου της Λέσβου με το ιστιοπλοϊκό του ΙΟΜ υπέρ του αγώνα των προσφύγων για επιβίωση. Ο 15χρονος Ανδρόνικος ξεκίνησε την Δευτέρα από τον Μόλυβο και πλέει προς την Κράτηγο όπου και θα διανυκτερεύσει. Πριν από λίγο ο Ανδρόνικος έζησε μια μοναδική εμπειρία καθώς πλήθος προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονταν στην προκυμαία τον ευχαρίστησαν για τον σκοπό του χειροκροτώντας την προσπάθειά του.

Ο νεαρός ιστιοπλόος με την πλήρη υποστήριξη του ΙΟΜ ξεκίνησε τον 10ήμερο περίπλου της γενέτειράς του με σκοπό  να υποστηρίξει την ομάδα “Η Νεολαία Σώζει” και να στρέψει τα φώτα στην παρούσα κατάσταση ανάγκης στη Μεσόγειο. Ο περίπλους της Νήσου Λέσβου υποστηρίζεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο  Μυτιλήνης (Ι.Ο.Μ.), ο οποίος παρέχει την τεχνική υποστήριξη του  εγχειρήματος και συγκεκριμένα διασφαλίζει την ασφάλεια του αθλητή με  φουσκωτό σκάφος συνοδείας και με προπονητή, που θα παρακολουθεί όλη τη διαδρομή, καθώς επίσης και με το σκάφος τύπου Optimist και τον  εξοπλισμού του, το οποίο θα διατεθεί για την πραγματοποίηση της δράσης  του Ανδρόνικου.

14958344_10153908610882882_1772963476_n

Ο 15χρονος Ανδρόνικος που εδώ και έναν χρόνο σχεδόν δραστηριοποιείται στην γερμανική οργάνωση “Jugen Rettet” ενημέρωσε τους συμμαθητές του για το τι συμβαίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του  μέσω ενός σχολικού βίντεο. Τον Ιούλιο του 2016 πήρε μέρος στις προετοιμασίες αποστολής στο καράβι IUVENTA στην Μάλτα ενώ κατά τους προηγούμενους μήνες ο Ανδρόνικος οργάνωσε μια εκδήλωση ενημέρωσης στο σχολείο του καθώς και μια συζήτηση (συνομιλία) με τον Δήμαρχο της Λέσβου.

“Με τον περίπλου μου, θα ήθελα να βοηθήσω την ομάδα Jugend Rettet ώστε να συνεχίσει τις αποστολές της, διότι ο κάθε άνθρωπος που βρίσκεται σε κίνδυνο, σε κατάσταση ανάγκης μέσα στην θάλασσα, πρέπει να σώζεται “, λέει ο Ανδρόνικος που συγκεντρώνει χρήματα για το ταξίδι το μέσω της πλατφόρμας betterplace.org.  Κατά τους ενδιάμεσους σταθμούς του στην ξηρά ο Ανδρόνικος  θα προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την κατάσταση των προσφύγων στην Λέσβο καθώς και να παρουσιάσει τα ήθη και έθιμα των κατοίκων του νησιού.

 

Προηγουμενο αρθρο

Έκκληση για βοήθεια σε οικογένεια στη Λέσβο

Επομενο αρθρο

Το Erasmus+ για τους πρόσφυγες στο Γυμνάσιο Πέτρας