Ένα “κλικ” από τη ζωή των εφήβων προσφύγων στη Λέσβο

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

To The Light Space με βάση τις Ηνωμένες Πολιτείες και η Μυτιληνιά φωτογράφος Όλγα Σαλιαμπούκου, ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα εκμάθησης φωτογραφίας για το σχολείο Gekko Kids.To Gekko Κids ειναι ένα project του Βetter Days σε συνεργασία με την Ηλιαχτίδα ΑΜΚΕ και την πολύτιμη υποστήριξη των REAL, Connect by Music και Light Space.

Aπό την άνοιξη του 2018, η Όλγα Σαλιαμπούκου και μια μεγάλη ομάδα ασυνόδευτων εφήβων προσφύγων εξερευνούν τις πτυχές της μαγείας που κρύβεται πίσω από την φωτογραφία ως μέσον αποτύπωσης και έκφρασης.

 

Γεμάτοι όρεξη και περιέργεια, περιπλανήθηκαν μέσα στις δυνατότητες που δίνει στον καθένα η εξοικείωση με ένα τέτοιο μέσον και έμαθαν να μην φοβούνται να δημιουργήσουν. Βρήκανε τρόπους να μιλήσουν για όσα έχουν να πουν, χρησιμοποιώντας διαφορετικούς δρόμους.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τη δεύτερη έκθεση, η οποία περιλαμβάνει δουλειά από μαθητές του προχωρημένου τμήματος μας οι οποίοι δουλεύουν πάνω στη φωτογραφία από την περασμένη άνοιξη, αλλά και από μερικούς από τους αρχάριους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα από το φθινόπωρο!

 

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί την θεματική της έκθεσης και να γίνετε κομμάτι της.

Ελπίζουμε να μπορέσετε να συμμετάσχετε στα εγκαίνια της έκθεσης μας την Παρασκευή, 5 Απριλίου από τις 17:00, είτε να μας επισκεφτείτε εώς τις 19 Απριλίου στη διεύθυνση Πινδάρου 9, στο κέντρο της πόλης! Το Σάββατο 6 Απριλίου θα φιλοξενήσουμε στον ίδιο χώρο συζήτηση με τους ιδρυτές του προγράμματος, Laura Price και τη καταξιωμένη φωτογράφο, παγκοσμίου φήμης, Brooke Shaden καθώς και με μερικούς από τους καλλιτέχνες”.

Προηγουμενο αρθρο

Και η metal κοινότητα της Λέσβου δίπλα στον Γιάννη των “Womb of Maggots”

Επομενο αρθρο

Με απόφαση Καλογήρου 23 νέα έργα Leader στη Λέσβο