Δράση του Παν. Αιγαίου: Εθελοντικός παράκτιος καθαρισμός κοντά στα ΚΥΤ (ENVRIC)

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών), στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος «Environmental awareness raising program to protect the natural environment of Reception and Identification Center (RIC) of Lesvos (ENVIRIC), Chios (Vial), Samos (Zervou)» που υλοποιείται με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR), διοργανώνει δύο δράσεις καθαρισμού ακτών στις παρακάτω ημερομηνίες:

• Στις 04-12-2021, Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία Παναγιούδας
(39.142741,26.529477) στις 11:00 πμ – 13:00 μμ. (τόπος συνάντησης: Λιμανάκι
Παναγιούδας)

• Στις 05-12-2021, Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία κάτω από το
Πανεπιστήμιο Αιγαίου (39.085045, 26.571962), 11:00 πμ – 13:00 μμ. (τόπος
συνάντησης: εθνική οδός Μυτιλήνης-Κρατήγου στο ύψος του Πανεπιστημίου)

Στις δράσεις, θα συμμετάσχουν συμμετέχοντες του προγράμματος, φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πρόσφυγες, η εθελοντική
οργάνωση “Λέσβος χωρίς πλαστικά” και όσοι πολίτες θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή. Θα έχει ληφθεί μέριμνα για τον απαραίτητα αναλώσιμα που χρειάζονται δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αποφυγή χρήσης “πλαστικού μιας χρήσης” μέσω της χρήσης γαντιών πολλαπλών χρήσεων και σάκων από γιούτα.
Θα χαρούμε ιδιαίτερα να παρευρεθείτε στις δράσεις μας για να αποδείξουμε έμπρακτα ότι φροντίζουμε και αγαπάμε τον τόπο μας και να αναδείξουμε όλοι μαζί τη σημασία της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Υπενθυμίζουμε ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρήσουν τα ισχύοντα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης της COVID-19.

Σε περίπτωση βροχόπτωσης οι καθαρισμοί θα πραγματοποιηθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο (11 και 12 Δεκεμβρίου 2021) την ίδια ώρα και στα ίδια μέρη. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας!

Προηγουμενο αρθρο

Αρχοντικά Μυτιλήνης: Οικία Τιμολέοντα Καμπούρη

Επομενο αρθρο

Σμύρνη μου αγαπημένη: Νέες φωτογραφίες ένα μήνα πριν από την πρεμιέρα!