Ο αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου διεκδίκησε τον τίτλο στην κατηγορία Masters και τερμάτισε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή.
Με το ασημένιο μετάλλιο επιστρέφει από την Κασσανδρεία Χαλκιδικής ο Γιάννης Γιαννόγλου, έπειτα από μια δυνατή εμφάνιση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Mountain Bike Eliminator (XCE) 2026. Ο Λέσβιος ποδηλάτης κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Masters, εκπροσωπώντας τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου στον αγώνα της 10ης Οκτωβρίου.
Ο τελικός κρίθηκε στα τελευταία μέτρα. Ο Γιαννόγλου κράτησε την πρωτοπορία για περίπου ενάμιση γύρο, όμως ο Θεόδωρος Πετρίδης πέρασε μπροστά με ένα δυνατό σπριντ και κατέκτησε τον τίτλο. Η διαφορά τους στον τερματισμό ήταν 2,6 δευτερόλεπτα, ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Αντώνης Δεληγιάννης.
Για τον Γιαννόγλου, ο οποίος είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας στην ίδια κατηγορία το 2022, το αποτέλεσμα προσθέτει ακόμη μία πανελλήνια διάκριση στην αγωνιστική του πορεία.
Επίδοση που ξεχώρισε σε ολόκληρη τη διοργάνωση
Πέρα από τη θέση στο βάθρο των Masters, ο χρόνος του Λέσβιου αθλητή ήταν, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται για τη διοργάνωση, ο δεύτερος καλύτερος της ημέρας σε όλες τις κατηγορίες. Οι επιδόσεις του ίδιου και του Πετρίδη ξεπέρασαν και εκείνες που καταγράφηκαν στις κατηγορίες Ανδρών και Elite.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Κασσανδρείας, σε διαδρομή με λιθόστρωτα δρομάκια γύρω από το Δημαρχείο και ξύλινα εμπόδια, ανάμεσά τους το wallride. Η ταχύτητα και η εκρηκτικότητα είχαν καθοριστικό ρόλο, καθώς τα τεχνικά σημεία ήταν σχετικά περιορισμένα.
Σύμφωνα με την αγωνιστική αποτίμηση που συνοδεύει το αποτέλεσμα, ένα απαιτητικότερο τεχνικά τερέν θα έδινε στον Γιαννόγλου περισσότερες δυνατότητες να αξιοποιήσει τα χαρακτηριστικά του. Παρ’ όλα αυτά, παρέμεινε στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι το τέλος.
Η απονομή έγινε στην κεντρική πλατεία της Κασσανδρείας, όπου η Βίκυ Χατζηβασιλείου παρέδωσε στον αθλητή το ασημένιο μετάλλιο.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συνεχάρη τον Γιαννόγλου για την επιτυχία του, ευχόμενος καλή επιστροφή και ξεκούραση μετά τον αγώνα, με επόμενο στόχο τη διοργάνωση του 2027.
Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και συγκέντρωσε συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.
Το βάθρο της κατηγορίας Masters
- Θεόδωρος Πετρίδης
- Γιάννης Γιαννόγλου
- Αντώνης Δεληγιάννης







