Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι και τυριά Λέσβου

Με κασέρι και φέτα Μυστακέλλη, ελαιόλαδο καπιράδα και μυρωδικά Aegean_foods, αυτό το κέικ είναι η απόλυτη καλοκαιρινή επιλογή για brunch ή συνοδευτικό.

Το πιο νόστιμο αλμυρό κέικ της εποχής έρχεται από τη Λέσβο και είναι γεμάτο τοπικά, βιολογικά προϊόντα:
κολοκυθάκια Καξηρής, τυριά Μυστακέλλη Μανταμάδου, ελαιόλαδο Καπιράδα και φρέσκα μυρωδικά My Aegean_foods.

Ένα ελαφρύ και υγιεινό snack που μπορεί να σταθεί σε brunch, πικ-νικ ή και σαν συνοδευτικό σε τραπέζι.

Υλικά:
250 γρ. κολοκυθάκι (τριμμένο, στυμμένο)
160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
80 γρ. κασέρι Μυστακέλλη
80 γρ. φέτα Μυστακέλλη
100 γρ. ελαιόλαδο Καπιράδα
60 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
10 γρ. δυόσμος Aegean_foods
5 γρ. αλάτι Aegean_foods
Μιξ φρεσκοτριμμένο πιπέρι Aegean_foods

Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.
Χτυπάς τα αυγά, προσθέτεις λάδι & μυρωδικά.
Ρίχνεις κολοκυθάκι, κρεμμυδάκι, τα τυριά και στο τέλος το αλεύρι με το μπέικιν & τα καρυκεύματα.
Ψήνεις για 50-60 λεπτά μέχρι να βγαίνει στεγνή οδοντογλυφίδα.

Απόλαυσε το ιδανικό καλοκαιρινό comfort food με την υπογραφή του σεφ Στράτου Ιωσηφέλλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ