Search

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χίο για το νέο τραγικό ναυάγιο ανοιχτά των Καρδαμύλων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή το νέο τραγικό ναυάγιο ανοιχτά των Καρδαμύλων κατά το οποίο τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας ξεριζωμένων έχασαν τη ζωή τους, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Χίο.

Η κινητοποίηση έγινε με κάλεσμα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και συμμετείχαν το Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ κ.α.

Στη συγκέντρωση, την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Χριστίνα Παληού, η οποία καταδίκασε το νέο έγκλημα ως απόρροια των ιμπεριαλιστικών πολέμων που διεξάγουν το ΝΑΤΟ η ΕΕ καθώς και τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που μετατρέπουν τα νησιά σε αποθήκες ανθρωπίνων ψυχών.

Με συνθήματα όπως «Κάνανε τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών, ναυάγησε το σύστημα της φτώχειας των κερδών», «Έγινε η Μεσόγειος υγρό νεκροταφείο, δεν θα συνηθίσουμε ακόμα ένα σφαγείο» και «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές, είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές» οι διαδηλωτές από την πλ. Βουνακίου πορεύτηκαν στην παραλία όπου συμβολικά  έριξαν λουλούδια στη θάλασσα, στην μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών.

Στη συνέχεια διαδήλωσαν στους δρόμους της Απλωταριάς.