Search

Καθαρή Δευτέρα με ουζάκι ΣΑΜΑΡΑ

 

Κόκκινο, μπλε και χωρίς

 Θαλασσινά, λαγάνα, χαλβάς, ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια γιαλαντζί, ελιές, τουρσιά και όσπρια είναι μερικά από τα πιάτα που πρέπει να έχουν σημαντική θέση στο τραπέζι για να κάνουν την Σαρακοστή πεντανόστιμη.

 Σήμερα μαζί με το ουζάκι ΣΑΜΑΡΑ που τις μέρες αυτές έχει την τιμητική του, σας προτείνουμε τις δύο καλύτερες αλοιφές που δοκιμάσαμε και μαζί με την ξεροψημένη λαγάνα της ημέρας μπορεί να σας απογειώσει γευστικά και να δώσει στην Καθαρά Δευτέρα την «καθαρή γεύση» των απόλυτων υλικών της ρέγκας και του ταραμά.

 

Φίνα μους με αυγά ρέγκας

Άλειμμα ιδιαίτερο, φίνο και απίθανα νόστιμο αυτή η μοναδική μους με αυγά ρέγκας.

Υλικά

Βάρος: 100 γρ.

  •  130 γρ. μαύρα αυγά ρέγκας (σε βαζάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και deli)
  •  200 – 250 ml ελαιόλαδο
  •  30 – 40 ml χυμός λεμονιού (ανάλογα με το γούστο μας)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μους με αυγά ρέγκας, βάζουμε τα αυγά στον πολυκόφτη που διαθέτουμε και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 1/2 λεπτό. Επειδή θα κολλήσουν στα τοιχώματα, θα χρειαστεί να σταματήσουμε τη λειτουργία της συσκευής και να «σπρώξουμε» τα αυγά με ένα κουτάλι προς τα μαχαίρια.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά το λάδι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα που θα έχει την υφή της μαγιονέζας.

Ταραμοσαλάτα σαν …βελούδο

Υλικά

Βάρος: 500 γρ.

  •  120 γρ. ταραμάς λευκός
  •  200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
  •  80 ml χυμός λεμονιού (ή λιγότερο αν δεν μας αρέσει πολύ το λεμόνι)
  •  300 – 350 ml ελαιόλαδο
  •  1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ταραμοσαλάτα, βάζουμε το κρεμμύδι σε ψιλό σουρωτήρι, το πιέζουμε να φύγουν όλα τα υγρά και το αδειάζουμε στον πολυκόφτη.
  2. Προσθέτουμε τον ταραμά, το ψωμί και το χυμό και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό.
  3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το λάδι. Αν το μείγμα γίνει πολύ πηχτό, αραιώνουμε με λίγο νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια κρέμα με την υφή μαγιονέζας.

Κόκκινο Με μεστή και ευχάριστη γεύση, για να συνοδεύσει τις μικρές και μεγάλες ουζοστιγμές σας.

Μπλε Γλυκόπιοτο, με ευχάριστη επίγευση και άρωμα που σαγηνεύει.

Χωρίς να αριστοτεχνικό ούζο με απόσταξη 100% χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών υλών.

Έ