Search

Γάζα: Με 200 τόνους τρόφιμα έφτασε το «Open Arms» της Proactiva που κάποτε έδιωχναν από τη Λέσβο

Χθες η Proactiva OPEN ARMS άνοιξε τον ανθρωπιστικό δίαυλο και παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γαζα. Όπως σωστά υπενθυμίζει ο Μιχάλης Μπάκας οι άνθρωποι έφυγαν κυνηγημένοι από την Ελλάδα και τη Λέσβο ως κατάσκοποι, διακινητες κλπ

Τότε 0μάδα κατοίκων από την Πέτρα και τον Mόλυβο, εμπόδισαν το πλοίο OPEN ARMS της οργάνωσης «Proactiva» να προσεγγίσει το λιμάνι της Σκάλας Συκαμιάς.

Σκοπός των επιβατών του φουσκωτού ήταν να πάρουν μαζί τους τη Μεξικανή εθελόντρια με θητεία στο διασωστικό σκάφος της οργάνωσης «Open Arms» και να τη μεταφέρουν στο ιστιοπλοϊκό.

Άγνωστο για ποιο λόγο, οι δράστες της επίθεσης ξεκίνησαν να πετούν πέτρες στους εθελοντές της MKO, εμποδίζοντας ουσιαστικά την αποβίβασή τους.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία καθώς και δυνάμεις της Frontex, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχει ανακοινωθεί κάποια σύλληψη ή προσαγωγή κάποιου εκ των δραστών.

Αντίθετα, οι αστυνομικοί έπειτα από υπόδειξη των επιτιθεμένων, προσήγαγαν τη Μεξικανή εθελόντρια που τυγχάνει και αναγνωρισμένη πρόσφυγας στη Μεγάλη Βρετανία, για να αφεθεί ελεύθερη στη συνέχεια, ώστε να επισκεφθεί τους φίλους της και τους πρώην συνεργάτες της.

Σήμερα το ίδιο πλοίο κατάφερε να φτάσει στη Γάζα όπου λιμοκτονούν 9 στους 10 κατοίκους.

“Άρχισε να ξεφορτώνει στη Γάζα το φορτίο των 200 τόνων τροφίμων”, το πρώτο πλοίο με μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, που απέπλευσε από την Κύπρο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της ΜΚΟ Open Arms που είναι αρμόδια για την επιχείρηση.

Η World Central Kitchen «ξεφορτώνει τη φορτηγίδα που συνδέεται τώρα με την προσωρινή προβλήτα» που χτίστηκε νοτιοδυτικά της πόλης της Γάζας, αφού ρυμουλκήθηκε από την Κύπρο από πλοίο άλλης ΜΚΟ, είπε η Λίντα Ροθ.

Το πλοίο “Open Arms”, της ισπανικής ΜΚΟ μεταφέρει 200 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, και συγκεκριμένα τρόφιμα, στη Γάζα σε συνεργασία με την ΜΚΟ World Central Kitchen (WCK).

Ένα δεύτερο μεγαλύτερο πλοίο, το “Jennifer”, το οποίο είναι επίσης αποστολή της WCK, και που βρίσκεται στο λιμάνι της Λάρνακας, αναμενόταν να αναχωρήσει σήμερα Παρασκευή για τη Γάζα.