Μνημείων Άνδρες

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μία ειδική διμοιρία ανδρών των Συμμαχικών Δυνάμεων αναλαμβάνει να διεισδύσει στη Γερμανία και να διασώσει τα αριστουργήματα τέχνης που εκλάπησαν από τους Ναζί και πρόκειται να καταστραφούν ολοκληρωτικά αν η Γερμανία χάσει τον πόλεμο. Το έργο του Αμερικανού αξιωματικού George Stout (George Clooney), που είναι επικεφαλής της αποστολής αυτής, φαντάζει ακατόρθωτο καθώς καλείται να στρατοπεδεύσει μία ομάδα ειδημόνων στις τέχνες -ιστορικών τέχνης, διευθυντών μουσείων, διοργανωτών εκθέσεων- αλλά άσχετων με την τέχνη του πολέμου. Οι «Μνημείων Άνδρες», όπως αποκαλούνται, θα έρθουν αντιμέτωποι με το χρόνο προκειμένου να αποτρέψουν την καταστροφή των μεγαλύτερων πολιτιστικών μνημείων της ανθρωπότητας, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους.

Πρόκειται για την πέμπτη σκηνοθετική προσπάθεια του Clooney, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο μαζί με τον Grant Heslov, ερμηνεύοντας παράλληλα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μαζί του συναντάμε ένα δυνατό cast όπως τους Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett, John Goodman, Jean Dujardin, Bob Balaban και Hugh Bonneville.

Το σενάριο είναι βασισμένο στο βιβλίο των Robert M. Edsel και Bret Witter “The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History” που αναφέρεται στην αληθινή ιστορία μιας επίλεκτης διμοιρίας, που ανέλαβε να διασώσει πάνω από 5.000.000 έργα πολιτισμού αμύθητης αξίας κλεμμένα από τους ναζιστές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και κατάφερε να επιστρέψει ένα μεγάλο μέρος αυτών στους νόμιμους κατόχους.

Προηγουμενο αρθρο

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Μυτιλήνη

Επομενο αρθρο

Aπό πού πάνε στο …μέλλον;