Search

Ξανά μπουλντόζες στον Χρούσο!

 

 

 

 

Αμετανόητοι είναι καθώς φαίνεται οι άνθρωποι του Δήμου Λέσβου που δεν φαίνεται να κατανοούν πως η αμμοληψίες από την παραλία του Χρούσου (περιοχή που αναφερόμαστε είναι προστατευόμενη του δικτύου Natura 2000 με κωδικό : GR4110010 Νοτιοδυτική Χερσόνησος Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου) .
είναι καταστρεπτικές για το περιβάλλον και παράνομες! Ενώ εκκρεμεί απέναντι τους δικαστική απόφαση για τις αμμοληψίες του 18, μηχανήματα του Δήμου εμφανίστηκαν ξανά τη Δευτέρα στο Χρουσο και σύμφωνα με μαρτυρίες λουόμενων φόρτωσαν ξανά άμμο με φορτηγά και κατόπιν “έστρωσαν” την παραλία!

Η εξ αναβολής δικάσιμος για την υπόθεση της αμμοληψίας στην παραλία του Χρούσου Μεσοτόπου Λέσβου, με μηχανήματα του Δήμου Λέσβου εχει οριστει για τις 3 Ιουνιου. Για την υπόθεση:

Ο Σύλλογος Σύλλογος Προστασίας και Εξωραϊσμού Περιβάλλοντος «Ο Χρούσος αναφέρει ότι στις 2 Ιουλίου 2018, έγινε μεταφορά 15 συνολικά φορτηγών άμμου από την παραλία του Χρούσου στην γειτονική παραλία Ταβαρίου.

«Η αμμοληψία έγινε με σκαπτικό μηχάνημα του Δήμου Λέσβου. Ο Σύλλογός μας απευθύνθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Μετά από έκθεση ελέγχου του ΚΕΠΠΕ (Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος ) Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπου διαπιστώθηκε η παρέμβαση στην παραλία του Χρούσου κι η εναπόθεση της άμμου στην γειτονική παραλία.

Επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στον Δήμο Λέσβου από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη. Ομοίως επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ κατά του Δήμου Λέσβου με απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Έχει ενδιαφέρον να αναζητήσετε στο www.xrousos.wordpress.com το φύλλο 18 της Χρουσιανής Εφημερίδας. Στην σελίδα 3 με τον τίτλο :«Το χρονικό μιας αδιανόητης πράξης», θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Θυμίζουμε ότι το νησί μας είναι Παγκόσμιο Γεωπάρκο Unesco  κι η περιοχή που αναφερόμαστε είναι προστατευόμενη του δικτύου Natura 2000 με κωδικό : GR4110010 Νοτιοδυτική Χερσόνησος Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου.

Πρώτο μέλημα είναι η ευαισθητοποίηση και δράση απέναντι στα μικρά και μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα.»